Srijeda, 24 Travanj 2013 12:12

Dvodnevni šaranski kup

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ŠRD SLAVONAC JAKŠIĆ ORGANIZIRALI RIBOLOVNO NATJECANJE  -

 

JAKŠIĆ – Čak 577 kg ribe ulovili su takmičari na Šaranskom kupu koji se održavao u 48 sati tijekom prošlog vikenda. Već deset godina organizira ga ŠRD Slavonac iz Jakšića. Riba se lovi po sistemu ulovi i pusti, a boduje se samo ulovljeni šaran i amur.

IMG 6965Ove godine smo imali 11 ekipa koje se sastoje od dva člana. Prvih nekoliko sati takmičari u svojoj sekciji hrane ribu a onda krene ribolov, koji traje od petka poslije podne do nedjelje u 12 sati. Natječu se ekipe iz Lipika, Nove Gradiške, Slav. Broda i cijele Požeštine. Sve su to prokušani natjecatelji koji su se već natjecali na državnim kupovima ali i međunarodnim natjecanjima – rekao je Željko Kocijan, predsjednik ŠRD Slavonac, koje je prošle godine proslavilo 30 godina postojanja. U posljednjih 6 godina društvo intenzivno radi na uređenju okoliša, svoga doma i ribolovnih kazeta.

ŠRD Slavonac je u prošloj godini nastupalo na Hrvatskoj šaranskoj ligi, gdje su kao pobjednici stekli pravo nastupa za Hrvatsku reprezentaciju, te išli na natjecanje u Italiju.

IMG 7042Na dvodnevnom šaranskom kupu ukupno je ulovljeno 577,04 kg ribe, od kojih 103 komada šarana. Najvećeg šarana teškog 12,69 kg ulovio je Pave Vukelić, koji je dobio i pehar za naj ulov.

Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su Damir Samardžija i Robert Beble iz Požege, koji su ulovili ukupno 242,10 kg, od kojih 39 šarana i 8 amura. Drugo mjesto i srebrne medalje osvojila je ekipa Dalibor Banaj i Pave Vukelić koji su ulovili 77,18 kg koji se sastojao od 15 šarana. Treće mjesto i brončane medalje osvojila je ekipa Hrvoje Poljanac i Hrvoje Jakopčević koji su ulovili 74,81 kg koji se sastojao od 14 šarana.