Ponedjeljak, 24 Siječanj 2022 09:11

Radna akcija planinara "Sokolovca" na PD "Lapjak" i Planinarskoj kući "Trišnjica"

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

VELIKA - Ove hladne siječanjske nedjelje dvadesetak vrijednih članova HPD "Sokolovac" Požega odradilo je radnu akciju na svojim objektima. Usprkos hladnoći i tmurnom vremenu nakon ispijene kave i pokojeg toplog napitka prionulo se poslu. Jedan tim je ostao uređivati samu unutrašnjost doma počevši od čišćenja kuhinje, sale i hodnika. U unutrašnjosti objekta promijenjena su i postavljena nova rasvjetna tijela, vodokotlić te su odrađeni ostali sitni popravci koji su bili neophodni.

Radna akcija 23.01.2022 13

Drugi tim je čistio podrum PD "Lapjak" počevši od slaganja i pripremanja drva te čišćenja okoliša samog objekta od smeća i lišća. Treći tim je išao na Planinarsku kuću "Trišnjica" gdje je očišćen sami objekt, pripremljena drva za dolazak planinara te popravljena vrata na WC-u. Bez obzira na veliku hladnoću dobrog raspoloženja i pjesme nije ne dostajalo te je radna akcija bila pravi užitak za sve članove.Radna akcija 23.01.2022 11

 

 

Po završetku radne akcije u Planinarskom domu je bio organiziran ručak i piće za sve sudionike nakon čega se sljedilo druženje i ples do kasnih poslijepodnevnih sati.

 

 - HPD "Sokolovac" Požega ima u vlasništvu ili najmu veliki broj objekata kojima upravlja tako da postoji potreba i obaveza za radnim akcijama. Veliko je zadovoljstvo i sreća što se svaki put veliki broj članova odazove ovim akcijama koje su osim rada prilika za druženje, zadovoljstvo i dobru atmosferu što je svakako glavno obilježje planinara i planinarskog pokreta - istakao je predsjednik planinara Bruno Horvat.

Radna akcija 23.01.2022 20