Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Petak, 18 Veljača 2022 14:00

Brojne radionice i snimanje milenijske fotografije povodom Dana ružičastih majica u OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Učenici i djelatnici Osnovne škole Julija Kempfa obilježili su Dan ružičastih majica koji se svake godine obilježava zadnje srijede u veljači kao međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Budući da je ove godine zadnja srijeda u veljači u tjednu kada učenici imaju drugi dio zimskih praznika, Kempfovci su odlučili da ovakav važan događaj obilježe prije odlaska na zimski odmor.

Dan ružičastih majica je snažan podsjetnik svim učenicima na nultu tolerancija nasilja u školi. Učenici su kroz održavanje pedagoško-psiholoških radionica ponovno osvijestili kako je važno reagirati na vršnjačko nasilje, učili su o posljedicama koje nasilje ostavlja na žrtve, nasilnike, ali i na promatrače koji su važan faktor u zaustavljanju nasilnog ponašanja. U radionice su bili uključeni svi učenici od 1. do 8.razreda kao i učenici naših posebnih odjela i odgojno-obrazovnih skupina. Pojedini razredi su uz sudjelovanje u radionicama zajednički pogledali film „Čudo“ koji na snažan i inspirativan način govori o načinu na koji se ponekad djeca moraju suočavati s tuđim emocionalnim reakcijama i postupcima te koji će svakoga od nas potaknuti da zastanemo, promislimo, zahvalimo se i budemo pravi prijatelji. Svoje aktivnosti učenici i svi djelatnici završili su zajedničkim fotografiranjem na školskom igralištu gdje su se simbolično posložili u obliku srca kao znak podrške, prijateljstva i zajedništva koje njegujemo u našoj školi.