Banner 750x94 slanvin

slanvin

Banner 750x94 kutjevo

Untitled 1

Breadcrumbs

Subota, 30 Travanj 2022 20:33

Održano 4. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju “Grill Slavonica” a pobijedila najbolja ekipa "Mraksona"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

BRESTOVAC - Ponovno je održano najveće Otvoreno prvenstvo u roštiljanju "Grill Slavonica", ove godine na prostoru Izletišta Stari Brestovac. Okupilo se dvadesetak ekipa koje su pokazali svoje umijeće u roštiljanju, a četiri ekipe su odnijele kući vrijedne nagrade. Organizator Vladimir Protić ispred Udruge Čuvari baštine i tjednika Kronika požeško-slavonska izrazio je svoje zadovoljstvo na odazivu ekipa, s obzirom na pandemiju i pauzu koju je ova manifestacija imala.

 - Neki su bili bolji, neki lošiji, ali bila je jako mala razlika u bodovima. Oni najbolji imaju pravo plasmana na Državno prvenstvo u roštiljanju koje se održava u Zagrebu, tako da će imati priliku predstavljati našu županiju tamo. Nagrade dijelimo za tri najbolja roštilja, i za najbolje garnirani roštilj, dakle trebalo se potruditi i oko prezentacije - rekao je prije dodjele nagrada Vladimir Protić.

Grill Slavonica se već po drugi puta održava na prostoru općine Brestovac, koja je ujedno i pokrovitelj, tim povodom prisutan je bio i načelnik Zdravko Mandić koji je pozdravio sve prisutne. Prisutan je bio i Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja u svom sastavu ima četiri općine, pa tako i općinu Brestovac.

Komisija u sastavu Danijela Bošković ispred Izletišta Stari Brestovac, Tomislav Galić ispred TZ Zlatni Papuk, Tomislav Damjanović ispred Požeških čuvara baštine i Vladimir Protić ispred tjednika Kronika Požeško-slavonska nisu imali lak zadatak. Trebalo je probati puno ćevapčića, pljeskavica, ražnjica i kotleta, te ocijeniti koji je najbolji. Na kraju su odlučivale nijanse i samo po koji bod razlike.

Nagradu za najljepše prezentirani pladanj, odnosno najveći umjetnički dojam ostavio je pladanj roštilja broj 7, ekipe "Slavonija klas" Tomislava Pavlovića iz Cerovca. Oni su naglasili kako im ovo nije prvi put da se natječu na Grill Slavonici, posljednji put su bili 2018. godine, te najavili da će sudjelovati i na svim budućim manifestacijama. Njihov roštilj bio je pravo umjetničko djelo, sa puno kreacija s povrćem, umacima, začinima i dr.

Treće mjesto za kvalitetu roštilja osvojila je ekipa broj 6, planinari Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega. Oni su nakon svog jutarnjeg izleta došli na roštiljadu i osvojili treće mjesto za svoje umijeće u roštiljanju. To je bila i najbrojnija ekipa sa pedesetak članova koji su pošto su bili na pohodu po Požeškoj gori bili i pravo gladni.

Drugo mjesto osvojila je ekipa broj 9, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovac. Ekipa DVD-a Brestovac se toliko veselila ovoj manifestaciji da su večer prije došli zauzeti mjesto kako bi mogli imati što bolje uvjete na natjecanju. Od ranog jutra su pristavili kotao graha s slaninom i kobasicama da izdže do početka roštiljanja u 15 sati.

Prvo mjesto, ali i dokazano umijeće u roštiljanju pokazala je ekipa broj 5, ekipa sastavljena od vozača kamiona naziva Mraksoni iz Busnova i Požege. Vozači su se pokazali kao pravi gurmani i njihov roštilj je bio za prste polizati. Oni su kao šampioni 4. Otvorenog prvenstva u roštiljanju "Grill Slavonica", također osvojili plasman na Državno prvenstvo u Zagrebu.

U nastavku je uslijedila zabava sa tamburašima koja je potrajala do dugo u noć.

 

rva.hr