Ponedjeljak, 02 Svibanj 2022 08:49

Erasmus+ projekt Young Entrepreneurs Sustaining the Eart u Ekonomskoj školi Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Projekt oglašavanje i marketing u Ekonomskoj školi Požega za učenike iz Turske, Latvije, Italije i Rumunjske -

POŽEGA - Od 25. – 29. travnja 2022. Ekonomska škola Požega ugostila je 24 učenika i nastavnika iz Turske, Latvije, Rumunjske i Italije, sudionike Erasmus+ projekta Young Entrepreneurs Sustaining the Eart. 

Projekt se temelji na poticanju i razvijanju poduzetništva, održivog razvoja, ekologije, STEAM vještina i kreativnosti kod učenika.

IMG 20220429 WA0058Tema petog po redu susreta, koji se održao u Hrvatskoj bila je “Oglašavanje i marketing”,  a projektni tim domaćina, na čelu s profesoricom Jelenom Kovačević, koordinatoricom projekta  pripremio je svojim gostima sadržajan tjedan.

Tijekom tjedna mobilnosti sudionici su posjetili marketinšku i kreativnu agenciju u Zagrebu, radio stanicu u Požegi, gostovali u radijskoj emisiji, učili o važnosti kreativnog marketinga, obišli lokalnu tvrtku i razgovarali s poduzetnicom, radili na marketing miksu te izrađivali i prezentirali marketing plan.

Posjetili su Geo-info centar u Voćinu, ishodali Grofovu stazu na Jankovcu, družili se s mladim volonterima u Eko centru Latinovac, gdje su sadili maline, istraživali su Zagreb te zajednički kreirali filmiće o znamenitostima našega glavnoga grada. Učenici hotelijersko-turističkog usmjerenja Ekonomske škole Požega bili su turistički vodiči te su predstavili i pojasnili strancima znamenitosti Požege.

Domaćini su provjerili koliko su stranci naučili o Hrvatskoj tijekom tjedna provedenog kod nas, a najbolje su učenike nagradili prigodnim poklonima.Screenshot 20220425 221023 Video Player