Petak, 13 Svibanj 2022 13:43

Uz Međunarodni dan obitelji Udruga Humanum organizirala priredbu "Tata od formata"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Udruga Humanum povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji organizirala je priredbu pod nazivom "Tata od formata" na Trgu sv. Terezije Avilske. Dio je to projekta "I moj tata je sjajan tata II" koji financira Središnji državni ured  za demografiju i mlade. Na obilježavanje su pristigli učenici i nastavnici gradskih osnovnih škola, županijskih osnovnih škola, Glazbenom školom Požega a program je bio namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda.

Na početku su brojne učenike i posjetitelje pozdravile predsjednica Humanuma Ivana Šag i pročelnica grada Požege Maja Petrović. Glazbeni program izveli su članovi Brass kvinteta Glazbene škole Požega, a dodijeljene su i nagrade za ranije raspisan natječaj za likovne i literarne uratke učenicima osnovnih škola. Treću nagradu osvojila je Magdalena Grgić iz OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, drugu nagradu osvojila je Anika Gaura iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, a prvu nagradu, Samsung tablet, osvojila je Magdalena Žiberna iz OŠ Mladost Jakšić. U kategoriji literarnih radova treće mjesto osvojio je Noa Bardač iz OŠ Stjepan Radić Čaglin, drugo mjesto osvojila je Vida Lojber iz OŠ Antun Kanižlić Požega i prvo mjesto osvojila je Lana Kraljević iz OŠ Mladost Jakšić. Učenici su i pročitali svoje literarne radove.

Učenici su se mogli okušati u raznim radionicama "Kolijevka - početak obitelji", likovnom stvaralaštvu oslikavanja vreća i magneta te oslikavanju lica koje je organizirano u suradnji s Društvom naša djeca Požega i Gradskim muzejom Požega. Na temelju arhivskih fotografija obitelji na radionici su se pronalazila likovna rješenja. Nazočni su bili i fotografi sa kojima se putem photobootha  mogla napraviti i urediti fotografija po želji.