Nedjelja, 15 Svibanj 2022 11:16

Požegu posjetili studenti Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Ovog je vikenda 50-tak studenata Sveučilišta Josipa Jurija Strossmayera iz Osijeka, gostovalo u gradu Požegi kao i na njegovom obližnjem gorju - Požeškoj gori.

Tijekom gostovanja obišli su dionicu poznate Požeške planinarske obilaznice, koju su nedavno otvorili vrijedni planinari iz HPD Gojzerica Požega.

Od Spomenika Presvetom Trojstvu s Požeškog Trga popeli su se na brdo Sokolovac i nastavili prema Vrhovačkom gradu, Sv. Jeleni i Seocima gdje su se okrijepili na OPG-u gospodina Ravalića.

Nastavili su prema kapelici Sv. Vid i natrag u Požegu, a po završetku planinarske ture duge 20-tak kilometara počastili su se u požeškim restoranima nadoknađujući izgubljene kalorije. Cjelodnevnu turu vodio je domaćin Višeslav Turković iz HPD Gojzerica Požega, dok je inicijator i realizator ovog izleta za studente bio profesor Dražen Nikšić uz pomoć kolega s osječkog Sveučilišta.

Naime oni tijekom studijske godine obilaze značajne planinarske destinacije na Slavonskom gorju, kako bi studenti što bolje upoznali slavonske planine i popravili kvalitetu fizičke aktivnosti.

U Požegu ih je privukla informacija o Požeškoj planinarskoj obilaznici, kao i želja da upoznaju i vide nešto novo. Prilikom rastanka pali su dogovori za nove planinarske obilaske u skorijoj budućnosti.