Petak, 24 Lipanj 2022 10:41

Zašto šute zdravstvene i ostale vlasti, a slastičarnicu zatvorio sanitarni inspektor već četiri dana ???

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

POŽEGA - Počelo se šuškati po gradu još prije pet dana, da je došlo do trovanja salmonelom 20-tak djece koja su jela sladoled u poznatoj požeškoj slastičarnici. Djeca su završila i u požeškoj bolnici, reagirao je sanitarni inspektor i nakon utvrđivanja činjenica zatvorio slastičarnicu Aroma u ulici Stjepana Radića. Opća županijska bolnica Požega izvijestila je o događanju i hospitalizaciji djece nadležne institucije.

Traka i dopis s pečatom sanitarnog inspektora stoji već četiri dana na slastičarnici, a službene izjave ili dopisa o tome nema. Zašto zdravstvene i druge vlasti šute o tome? Nema priopćenja niti od sanitarnog inspektora, Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Policijske uprave, Grada Požege, Požeško-slavonske županije.

Zar je to tabu tema ili se nekoga štiti? Svi su oni o tome dobili saznanja, svi nabrojani o tome znaju sve ali prema javnosti šutnja. Zar je to tako bezazlena situacija, pa djeca su imala probleme, završila na Pedijatriji OŽB Požega.

Ovo je zaista neshvatljivo da institucije sve do jedne šute, a uglavnom kada pitate nekoga za komentar svi jednako odgovaraju "neka institucije rade svoj posao" i dalje se više ništa ne događa. Zašto građani nemaju pravodobnu informaciju da im je negdje ugroženo zdravlje, a posebno kada je do toga došlo u masovnom obliku.

Institucije izgleda rade svoj posao po načelu, brigo moja pređi na drugoga.