Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 10:49

HAK za prvašiće organizirao edukaciju "Sigurno u školu" i darivao ih

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA -  Kako je ove godine samo na području Požeško-slavonske županije u osnovne i područne škole krenulo 590 prvašića, koji po prvi puta i sudjeluju u prometu, svojim dolaskom i odlaskom iz škole, za njih su organizirana edukativna predavanja. Susreli su se sa policajcima i policijskim službenicima koji su im pojašnjavali kako se sigurno kretati u prometu odmah prvih dana škole, a sada kada su već postali pravi učenici u edukaciju se uključio i HAK sa svojom akcijom "Sigurno u školu".

Edukaciju po osnovnim i područnim školama održavali su djelatnici Auto kluba Požega, a zatekli smo ih upravo u OŠ Julija Kempfa u Požegi, koja je ove godine upisala jako puno prvašića, pa ima tri razredna odjeljenja i odjeljenje učenika s posebnim potrebama. Edukativnu akciju podržao je i grad Požega, a prvašiće je na početku pozdravila pročelnica Maja Petrović iz grada Požege.

Zadovoljan je bio Zvonko Šimunović jer su djeca odlično znala koja je uloga HAK-a, da pruža pomoć na cesti, popravi vozilo u kvaru na cesti, sa specijalnim vučnim vozilom odveze automobil u kvaru, organizira polaganje vozačkih ispita, organizira i utrke automobila i motora, a prije svega brine se za povećanje sigurnosti u prometu i predlaže zakonske izmjene u cilju povećanja sigurnosti u prometu svih sudionika, a posebno djece, učenika i mladih sudionika u prometu.

Bio je zadovoljan sa znanjem prvašića i Petar Crnjac, instruktor vožnje, jer su djeca znala skoro sve o kretanju u prometu, što je zebra, kako se kretati preko zebre, kako radi semafor, kako se prije nego što pređu cestu moraju javiti vozaču, podići ruku i dati do znanja da treba stati i propustiti njih. Vrlo iskrena djeca su priznala da njihove tate nekada za vrijeme vožnje pričaju na mobitel i tipkaju po mobitelu, a upravo na to im je skrenuo pažnju instruktor Crnjac, da nikada ne prelaze cestu dok se ne uvjere da ih je vozač primijetio i zaustavio se, jer njih koji su najmanji u prometu, oni koji tipkaju po mobitelu neće primijetiti i dolazi do nesreće.

Kako su svi prvašići pokazali zavidno znanje iz prometnih pravila i spremni su za "Sigurno u školu" djelatnici HAK i Auto kluba Požega svima su podijelili i poklone, majicu i slikovnicu za dodatno vježbanje pravila u prometu.