Subota, 01 Listopad 2022 10:14

"Zaželi posao - Čini Dobro 2022" novi vrijedni projekt Udruge OSI

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Udruga osoba s invaliditetom OSI Požega održala je Početnu konferenciju svog novog vrijednog projekta "Zaželi posao - Čini dobro 2022" za koji im je odobren iznos od 988 tisuća kuna iz sredstava Europskog socijalnog fonda unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. a u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III". Projekt provodi Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb. Odgovorna osoba za projekt je predsjednica Udruge, voditeljica i koordinatorica projekta Jelosavka Jakovljević.

 - Ovo nije prvi ovakav projekt i mi kao nositelji u udruzi imamo iskustva s ovakvim projektima, a upravo dobivanje novog projekta znači da je prepoznata vrijednost i kvaliteta pružene usluge pomoć u kući. Kroz ovaj projekt omogućit će se pripadnicama ranjivih skupina pristup tržištu rada i zapošljavanja jer je zaposleno 20 dugotrajno nezaposlenih žena, koje će raditi kao geronto domaćice, u projekt će biti uključeno i 140 krajnjih korisnika kojima se pruža usluga potpore i podrške kao starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima koji se također nalaze u nepovoljnom položaju glede životnog standarda, socijalne isključenosti te opasnosti od institucionalizacije, a posebno za članove udruge. U projektu su osigurane plaće i za dvije osobe s invaliditetom. Projekt traje 8 mjeseci, od 28.07. 2022. godine do 27.03. 2023. godine. Ukupni iznos odobrenih sredstava za provođenje Projekta je 988.000,00 kuna. Proširili smo i područje socijalnih usluga koje pruža Udruga, od Požege na Pleternicu, Veliku, Brestovac, Kaptol, Jakšić i Kutjevo - istakla je predsjednica Udruge OSI Jelosavka Jakovljević.

Udrugu OSI i njihovu veliku i stalnu aktivnost na provođenju projekata, pohvalili su predstavnici partnera Vjekoslav Potočanac iz požeškog Centra za socijalnu skrb jer se kroz projekt zbrinjava veliki broj upravo osoba koje su pod ingerencijom Centra, te Martina Keler iz Zavoda za zapošljavanje jer se za evidencije zavoda skinulo 20 nezaposlenih žena koje su bile u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega.

ROLL UP