Utorak, 22 Studeni 2022 08:18

Kempfovci obilježili Svjetski dan dijabetesa

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - "Zašto je za naš razred važan 14.studeni? Zato jer u razredu imamo superheroja Super Šećerka. Naš prijatelj Fran je jednak kao i mi, ali ipak poseban i drugačiji jer ima dijabetes  i željeli smo taj dan posvetiti njemu i biti mu podrška u  njegovom suživotu sa dijabetesom." - istaknuli su maleni Kempfovci iz 1.c razreda.

S učiteljicom Ivanom Jukić Matijević igrali su igru "Pronađi nekoga" (tko ima smedu kosu, ne voli čokoladu, voli ples...), s ciljem uočavanja sličnosti i različitosti u razredu. Zatim su učenici crtali po čemu su oni posebni i stvorili su "Pano naših posebnosti". Pogledali su crtić Sovica i dijabetes i zaključili da je jedna od Franovih posebnosti i dijabetes. Fran im je pokazao svoje uređaje za mjerenje šećera, puštanje inzulina, mobilnu aplikaciju, a oni su zaključili da je on pravi superheroj. Dali su mu ime Super Šećerko, oslikali mu superherojsku kapu, plašt, štit, znakove... Poslušali su i zapjevali pjesmu Ti možeš biti sve. 

"A kako su plavi baloni simbol dijabetesa, balansiranjem i igrom s balonima smo željeli pokazati kako je sve lakše kada imaš podršku okoline. Za kraj nas je Fran zasladio svojim slatkišima, i jednako su fini kao i obični slatkiši!" - dodaju na kraju Kempfovci prvašići.