Petak, 25 Studeni 2022 14:12

Posljednja promocija 85 diplomanata na Veleučilištu u Požegi a slijedi preustroj u Fakultet

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA -  Nakon 25 godina i do sada diplomiranih 4.038 studenata na Veleučilištu u Požegi, upriličena je i posljednja promocija za 85 diplomanata na svih pet studija. Naravno da će studenata i promocija biti i ubuduće, ali sada na Fakultetu turizama i ruralnog razvoja koji je počeo funkcionirati od ove školske godine u sklopu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na Veleučilištu i Požegi 308 studenata završilo je poslijediplomski specijalistički studij, a dekan Veleučilišta dr. sc. Borislav Miličević s ponosom je istakao i podatak da je 75% studenata nakon završetka studija u Požegi pronašlo posao i zaposlilo se.

 - Završavamo tako jedan lijepi životni ciklus. Svi studenti će, nadamo se, nastaviti dalje suradnju s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u našoj udruzi Alumni. Moramo se još jednom osvrnuti na protekle četiri godine kad smo si uistinu dali truda radeći na kvaliteti, svi mi zajedno – studenti i profesori, tako da smo u zadnjoj akreditaciji postali najbolje Veleučilište u Republici Hrvatskoj. Na taj način smo stekli pravo da iskažemo ambiciju i razvijemo se u sveučilišnu sastavnicu, u fakultet. Uspješno smo i taj proces priveli kraju, ovih dana smo sve studente preveli sa veleučilišnih studija i svi studenti danas studiraju na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja, ovdje u Požegi.

Kolege koje danas promoviramo, nakon četvrt stoljeća rada Veleučilišta, ujedno su i generacija koja je dala najveći doprinos napretku. Uz njihovu pomoć i njihov trud smo uspjeli podići razinu kvalitete, pa smo danas sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, jednog od četiri najveća sveučilišta. Naravno, sastavnica koja je registrirana u Požegi, i koja će ovdje ostati, nastaviti provoditi sve svoje dosadašnje studije, a nove, moderne, koje smo u prethodnim godinama akreditirali, nastavit ćemo u budućnosti unaprjeđivati i razvijati. Pred nama je cijeli niz izazova, došlo je vrijeme da još više vratimo zajednici koja nas je tako dobro podržavala svih ovih četvrt stoljeća, koje smo radili i živjeli s našim studentima ovdje u Požegi - istakao je pred prepunom dvoranom diplomanata i njihovih roditelja, rodbine i prijatelja dekan dr. sc. Borislav Miličević, koji je svim diplomantima uručio i diplome, te im prebacio vrpcu diplomatske kape s lijeve na desnu stranu, što je dokaz da su završili studij.