Subota, 26 Studeni 2022 09:25

Na "Katarinskoj zabavi" Matice umirovljenika vrlo veselo a nije se napuštao ni plesni podij

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

POŽEGA – Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije u čijem sastavu je još deset MU općina i gradova s područja Požeštine organizirala je već tradicionalnu "Katarinsku zabavu" povodom sv. Kate. I ove godine to se može nazvati više nego uspješna zabava, jer se odazvalo gotovo 200 umirovljenica i umirovljenika. No, kada dođete sa strane, ni po čemu ne biste rekli da su to umirovljenici, jer na plesnom podiju od prve do zadnje pjesme u bloku nema mjesta. Kako se glazbeni blok uvijek završava s tarabanom, dugim bećarcem i kukunješćem, uglavnom je cijela dvorana na plesnom podiju. Za tu veselu atmosferu svakako su najzaslužniji bili glazbenici iz kutjevačke grupe Maligani predvođeni Markom Kraljevićem.

 - Tijekom godine mi pripremamo nekoliko ovakvih naših druženja s uvijek velikom posjetom. Veselo je od prve pjesme i pleše se stalno, mir je samo dok je večera. Kako imamo i ples srca, možda se dogodi i koja nova ljubav, jer parove biramo iz šešira. Svim Katama, Katicama i Katarinama uvijek čestitamo imendan – istakao je Nediljlko Nenadić, predsjednik Požeško-slavonske MU, koji je pozvao umirovljenike da se ponovno okupe na dočeku Nove godine, a onda na sličnoj zabavi koju organiziraju za Valentinovo.

Prije svečane večere predstavnica Banje vrućice iz Teslića, Jelka Mandić, prezentirala je odlazak i boravak u banji posebno prilagođen umirovljenicima po vrlo popularnim cijenama. Umirovljenici iz Požeštine zainteresirani su a ostalo je po riječima predstavnice samo 10-tak mjesta u autobusu za slijedeću turu u slijedećoj godini.

Nakon svečane večere koja se sastojala od slavonskog čobanca, odojka sa ražnja i krumpir salate te makovnjačom i orahnjačom plesni podij ponovno je oživio a praznio se nije do završetka zabave kasno u noći.

Tekst/foto: Vladimir Protić