Petak, 10 Veljača 2023 09:18

Završio projekt „MI za zajednicu“ požeške Udruge roditelja i djece s poteškoćama Mi

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U prostorijama LORE održana je završna konferencija projekta „MI za zajednicu“ kojeg je nositelj Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama „MI“, a partneri na projektu su Javna ustanova Lokalna razvojna agencija LORA i grad Požega, dok je suradnik projekta Udruga „Mali princ“. Projekt je započeo 16. 02. 2022. godine, trajao godinu dana, a financiran iz Europskog socijalnog fonda te državnog proračuna, ukupne vrijednosti 450 tisuća kuna.

IMG 0494

 

Cilj projekta je ojačati kapacitete same udruge, doprinijeti njezinom boljem i kvalitetnijem radu, aktivnijem sudjelovanju u životu zajednice, a time stvaranjem preduvjeta za kvalitetniji život.

 - Kroz spomenuti projekt osigurano je niz edukacija, predavanje i radionica: Izobrazba predstavnika OCD-a u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava te zakonodavnog okvira za djelovanje OCD-a. Provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unapređenja kapaciteta volontera OCD-a za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici. Organiziranje neposrednih, lokalnih inicijativa u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja - istakla je voditeljica projekta Ivana Pavelić kroz video izlaganje o projektu.IMG 0496