Četvrtak, 01 Lipanj 2023 12:41

Dan otvorenih vrata Udruga u sklopu projekta "Proljeće u Požegi"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Projekt „Proljeće u Požegi“ je novi, inovativni, društveno korisni projekt na području Požeško-slavonske županije, koji zajednički provode Savjet mladih Grada Požege i Udruga MI - Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju u koordinaciji s udrugama Požeško-slavonske županije, tijekom svibnja i lipnja 2023. godine, organiziraju se tri događaja na različitim lokacijama u gradu.

 - Prva manifestacija bila je „Hrvatska volontira“ koja potiče i promovira volonterstvo i održana je 13. svibnja u Parku kod kipa Nikole Tesle. a drugi po redu veliki događaj su „Dani otvorenih vrata Udruga“ koji se održavaju od 1. do 3. lipnja na Trgu svete Terezije u Požegi gdje će biti svojevrsni sajam udruga. Svaka udruga će imati svoj štand te su svi, koji su to željeli, mogli pobliže upoznati s radom udruga te njihovim korisnicima i volonterima. I ovo je, također, događaj koji se u Požegi održava po prvi puta – rekla je voditeljica projekta Ivana Pavelić iz Udruge MI.

Udruge koje su predstavile svoj rad na Trgu sv. Terezije Avilske bile su: Udruga Humanum, Udruga „Oppidum“, Zabavno rekreativni centar Meraki, Odred izviđača grada Požege, Kulturni centar Požega, Udruga La Bella vita, Kickboxing klub Borac, Športski teniski klub, Folklorni ansambl Požega, Udruga MI, Eko centar Latinovac, Sirius, Husse Požega, DVD Požega, Trenkovi Panduri Požega, Košarkaški klub Požega, te Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a svi oni zajedno posjetiteljima su se predstavili kroz kreativne i interaktivne radionice, izlaganje svojih radova te izravnu interakciju s građanima.