Subota, 09 Rujan 2023 08:26

Obilježena 32. godišnjica pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Tužnom i ponosnom povorkom Mimohodom istine od spomen obilježje na Rakovom Potoku do kapelice u mjestu Kusonje obilježeni su tragični događaji -

Prošle su pune 32 godine od tragične pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama pokraj Pakraca, na dan 8. rujna 1991. godine. Dvije godine kasnije u podmetnutoj eksploziji, na mjestu obilježavanja tragičnog stradanja dvadesetero hrvatskih branitelja, 8. rujna 1993. godine poginulo je troje, a ranjeno je jedanaest sudionika komemoracije. Žrtve ovog zločina bile su majke okrutno smaknutih hrvatskih branitelja i hrvatsko vojno-policijsko osoblje koje je postavljalo vijenac.
I ove godine su na spomen obilježju kod Rakovog Potoka položeni  vijenci i zapaljene svijeće.
Tužnom i ponosnom povorkom Mimohodom istine od spomen obilježje na Rakovom Potoku do kapelice u mjestu Kusonje obilježeni su tragični događaji. Mimohodu su prisustvovali roditelji, djeca i drugi članovi obitelji, suborci te gosti i uzvanici.

FB IMG 1694189460889

 

Na komemoraciji u Kusonjama vijence su položili i zapalili svijeće  udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici Kluba veterana A satnije Bjelovar i Jedinice za posebne  namjene MUP-a RH „Mosor“, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanik ministra obrane Goranko Germošek, voditelj Područnog odsjeka za poslove obrane Zagreb – Zapad.  Ispred Ministarstva unutarnjih poslova zamjenik načelnika PU požeško-slavonske  Dalibor Bauer je s načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske Jakobom Bukvić i suradnicima zapalio svijeće.

Prisutnima su se obratili predsjednik kluba veterana A satnije Bjelovar i predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Bjelovara Mladen Sabolović, gradonačelnica Pakraca i zastupnica u Hrvatskom saboru Anamarija Blažević, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Ante Deur.FB IMG 1694189444246

 

Misu za poginule hrvatske domoljube je služio bjelovarsko-križevački biskup msgr. Vjekoslav Huzjak.

FB IMG 1694189504742