Breadcrumbs

Utorak, 12 Rujan 2023 08:43

HPD Gojzerica Požega na 71. Danima Slavonskih planinara

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VIROVITICA - U nedjelju 10. rujna skupina planinara iz HPD Gojzerica Požega, predvođena vodičem Stjepanom Lovrenčićem, pohodila je 71. Dane Slavonskih planinara u Svetom Đurađu kraj Virovitice. Domaćini su bili udruga Slavonski planinari (nekadašnji Slavonski planinarski savez) i HPD Papuk iz Virovitice.

Gojzerica08Odmah po dolasku dočekala ih je ugodna gostoljubivost domaćina i hrpa veselih planinara iz cijele Slavonije. Nakon zajedničkog planinarskog doručka, pozdravnog govora i zajedničke fotografije, mogli su krenuti na ukupno tri staze. Svaka je bila različite težine, tako da si je svatko mogao izabrati onu koja mu odgovara. Šetnju je većim dijelom pratila šumska hladovina te prekrasni pogledi na livade i vinograde, gdje su ih ugostili domaći vinogradari.

 

Gojzerica 14

Po završetku pohoda, zavisno od dužine staze, domaćini su poslužili ručak i domaće kolače za desert. Nakon što su svi uspjeli objedovati krenula je fešta uz glazbu domaćeg benda, koji je umješno podizao atmosferu.

 

Također je bilo i natjecanje u potezanju užeta za najsnažnije planinare, koji su uspjeli formirati svoju ekipu. Info štand HGSS-a imao je edukativnu funkciju, kako bi se nazočni planinari mogli informirati o njihovom radu i djelovanju. Za kraj uslijedila je dodjela priznanja zaslužnim planinarima i nazočnim udrugama te završetak događaja. Po povratku kući veseli planinari HPD Gojzerica Požega, za rastanak su se počastili zajedničkom kavom u obližnjem kafiću. A onda su pošli svojim kućama, očekujući nove izlete.

Gojzerica 15

Do iduće zgode i nezgode!
 
 
Gojzerica 20