Petak, 27 Listopad 2023 12:39

Miris pečenih kestena uz zvuk tamburice na Kestenijadi u Kempfu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Kako bi pozdravili jesen i zahvalili joj za sve što ona nudi, a posebno za njezine plodove, u Osnovnoj školi Julija Kempfa održali su prvu „Kestenijadu u Kempfu“.

Školsko dvorište bilo je ispunjeno mirisom pečenih kestena i toplog čaja dok je folklorna skupina škole imala prigodan nastup te su svi zajedno zapjevali uz zvuk tamburice.

Ovaj projekt će zasigurno postati jedna lijepa tradicija svake jeseni, a ravnateljica Škole Kornelija Sabljak naglasila je kako će iduću Kestenijadu u Kempfu morati podići na još višu razinu, obzirom na zadovoljstvo učenika koje su primijetili tijekom današnjeg dana.

Ideja za organizacijom je izniknula slučajno, ali žele sačuvati ovu tradiciju, dodao je nastavnik Krešo Hamžik.

„Već nekoliko godina organiziramo kestenijadu u manjem obujmu, a ove godine smo se odlučili to povećati. Glavni cilj nam je dječji osmijeh, druženje – a što je suvremeni čovjek bez tradicije. Želimo tradiciju njegovati i da se to osjeti u našoj školi. Želim se zahvaliti svima u školi koji su pomogli da ovo sve organiziramo jer to nikako ne bih mogao sam, a tu su Marko Bagarić, Alen Ivanović i Ninoslav Pirović.“ – rekao je nastavnik Hamžik.

U organizaciji su sudjelovali i polaznici nastave domaćinstva, sve više popularne aktivnosti kod Kempfovaca.

„Naš doprinos ovom projektu je kesten pire koji smo radili u sklopu nastave domaćinstva, koju održavamo već drugu godinu u našoj školi. Učenici jako vole domaćinstvo, ima ih toliko puno da ćemo morati napraviti dvije grupe. Ovo je proizvod naše slastičarske radionice koju smo imali danas.“ – rekla je nastavnica Silva Mihalj Živković.