Četvrtak, 29 Veljača 2024 12:41

„Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“, poznat i kao „Dan ružičastih majica“ u osnovnim školama

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Predavanja su održana za učenike osnovnih škola Braće Radić i Područnu školu Vidovci  -

U srijedu 28. veljače 2024. u Osnovnoj školi Braće Radića u Pakracu na „Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja“, poznat i kao „Dan ružičastih majica“ u sklopu preventivnog projekta pod nazivom „Nova prijateljstva obogaćuju“ kojeg ta škola s partnerima provodi uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održano je predavanje i radionica za učenike šestog razreda pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“ i to na temu vršnjačkog nasilja, nasilja putem Interneta i mreža, odnosno korištenja mobitela, i ostalih komunikacijskih sredstava na siguran način odnosno na način da se ne šteti drugima.

20240228 151256Voditeljica projekta Nataša Major i policijski službenik Goran Matijević su prisutne učenike upoznali što je vršnjačko nasilje, koji su mu oblici, koje posljedice mogu nastati za počinitelja, a koje za žrtvu. Također su upoznati s specifičnostima elektroničkog nasilja te im je ukazano na specifičnosti elektroničkog nasilja i koje posljedice mogu nastati neodgovornom uporabom mobilnih mreža i aplikacija, a sve kako bi se smanjila mogućnost kaznenih djela putem Interneta na štetu djece i preveniralo vršnjačko nasilje. Učenici su obogatili radionicu pisanjem prijateljskih poruka koja su izložena u holu škole.

Također je danas u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića - Područnoj školi Vidovci kontakt policajac Policijske postaje Požega Ivan Alerić održao navedeno predavanje za učenike od prvog do četvrtog razreda.