Petak, 05 Travanj 2024 18:32

Fakultet turizma i ruralnog razvoja Požega potpisao sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom iz Osijeka a najavljeni i novi studiji

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

PODGORJE - U dvorani nastavno istraživačke baze Vinum Academicum u Podgorju potpisan je sporazum o suradnji Fakulteta za turizam i ruralni razvoj Požega i Ekonomskog fakulteta iz Osijeka, oba sastavni dijelovi Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer Osijek. Sporazum su potpisali dekani fakulteta prof. dr. sc. Borislav Miličević i prof. dr. sc. Boris Crnković a nakon potpisivanja dali su i izjave o važnosti ovog sporazuma o budućoj suradnji.

IMG 1217- Zahvalni smo Ekonomskom fakultetu za njihovu podršku u našem preustroju u Fakultet turizma i ruralnog razvoja, izradi elaborata i podrški institucije mentora, a posebno zahvaljujem dekanu Borisu Crnkoviću na svoj potpori. U razvoju naših fakulteta u budućnosti očekujem također podršku.

Razvoj novih diplomskih programa, pa i ono što nam je konačni cilj, razvoj doktorskog studija ovdje u Požegi, u ekonomiji u smjeru turizma u kojem se želimo dalje razvijati, neće ići bez pomoći iz velike institucije i najvećeg fakulteta u Osijeku. Njihovi znanstveni kapaciteti potpisivanjem ovog sporazuma su nama ponuđeni nama na suradnju, tako da će se i naši nastavnici moći uključivati u istraživačke projekte. Već i sad imamo s Ekonomskim fakultetom nekoliko prijedloga kako bismo u budućnosti mogli razvijati zajedničke projekte, koje mi kao nova institucija ne bismo mogli samo realizirati.

Sada nam je primarni cilj dovođenja diplomskog studija turizma do faze akreditacije, podršku imamo i sada u zajedničkoj radnoj skupini, pred nama je sada faza akreditacije u tijeku 2024. godine. U budućnosti pripremamo i novi studij i zajednički organizirati i internacionalni doktorski studij - rekao je dekan Miličević.IMG 1209

- Surađujemo dugi niz godina i naš fakultet je bio onaj koji je sa svojim nastavnicima iznio već fakultet trgovinskog razvoja. Otvoreni smo za sve vidove suradnje i podrške, da naši nastavnici i naše iskustvo, jer ekipa u Požegi je mlada, ali vrlo perspektivnma, pa vjerujem da sa našim nastavnicima mogu raditi na zajedničkim projektima, na korist obaju institucija - istakao je dekan Crnković.