Utorak, 09 Travanj 2024 10:30

Javna tribina Programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja vezani za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U prostoru Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Požege održana je Javna tribina na temu „Programi i projekti Ministarstva hrvatskih branitelja vezani za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata te članove njihovih obitelji". Tribini su nazočili državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik Željko Glavić i njegov zamjenik  Borislav Miličević, čelnici i članovi braniteljskih udruga s područja grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na početku su sve pozdravili gradonačelnik Željko Glavić I županica Antonija Jozić, te istakli da će i dalje u svom radu čuvati dignitet Domovinskog rata i hrvatskih branitelja. Državni tajnik Nekić govorio je o programima i projektima Ministarstva hrvatskih branitelja koji su provedeni u prošlim godinama, a o svim projektima I programima konkretno su govorili Miro Bagarić iz županijskog ureda za branitelje  Jozo Katić iz ureda ministarstva branitelja u Požegi. Oni su predstavili novi Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i tumačenja vezana za primjenu zakona; zdravstveni program i preventivni zdravstveni sistematski pregledi hrvatskih branitelja; preventivne aktivnosti u cilju zaštite zdravlja i kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata; program rehabilitacije; pravna, socijalna i psihološka pomoć; mogućnosti školovanja, zapošljavanja i sl. te korištenje Javnih ustanova Veteranskih centara Ministarstva hrvatskih branitelja u Daruvaru, Petrinji, Sinju i Šibeniku i Smještajno-rehabilitacijskoj ustanovi Doma hrvatskih veterana u Lipiku.