Petak, 19 Travanj 2024 12:36

Prva promocija diplomiranih studenata Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, održana je prva svečana promocija diplomiranih studenata. Dodijeljen su diplome za stručne prijediplomske studije Prehrambene tehnologije (19 ), Računovodstva (26 ), Upravnog studija (22 ), Trgovinu (21 ) i stručni diplomski studij Trgovinsko poslovanje (40), sveukupno 128 studenata.

U Požegi je do sada diplomiralo ukupno 4037 studenata, od toga je na stručnom diplomskom studiju diplomiralo 308 studenata a ostalih 3729 je diplomiralo na stručnim prijediplomskim studijima.

Nakon intoniranja himne Gaudeamus i Lijepe naše, diplomirane studente i veliki broj roditelja i obitelji studenata pozdravio je dekan prof. dr. sc. Borislav Miličević, koji je uputio i čestitke svim diplomantima. Istakavši da visokoškolsko obrazovanje ima dugu tradiciju u Požegi a da na osječkom Sveučilištu trenutno studira 16.000 studenata na brojnim fakultetima, na kojima je zaposleno 2.500 profesora. Ovo je promocija na najmlađem Fakultetu osječkog Sveučilišta i napomenuo da im ova diploma koju su stekli sada vrijedi u cijeloj Europskoj uniji.