Petak, 26 Travanj 2024 13:38

Prezentacija vatrogasne opreme uz obilježavanje 150. Obljetnice DVD-a Požega

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - U sklopu obilježavanja 150. obljetnice postojanja i rada DVD-a Požega, požeški su dobrovoljni vatrogasci  organizirali prezentaciju vatrogasne opreme na Trgu svete Terezije Avilske.

WhatsApp Image 2024 04 25 at 11.28.52

Svojim su dolaskom ovu akciju podržali:  zamjenik županice i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jelena Vidović, voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Požege Dalibor Hrunka i županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener.

Prezentacijom svoje opreme, vatrogasci su približili svoje aktivnosti i rad djeci osnovnoškolskog i vrtićkog uzrasta.

„Danas su ovdje pozvane sve škole i vrtići, kako bi se mladi upoznali s radom, a DVD Požega ima sekciju za mlade čime se promiče dobrovoljstvo. Kroz igru pokušavamo privući nove članove, a oni to mogu postati već od šeste godine. Prvi korak je doći prijaviti se u DVD, podijelili smo danas i upisnice. Tada uče neke osnovne stvari, od samozaštite, kako pravilno postupiti ne samo u požaru nego i svim ostalim nepogodama, koje brojeve nazvati.“ – rekao je Mile Raič, zamjenik zapovjednika DVD-a Požega.

 

whatsapp image 2024 04 25 at 11 28 58

whatsapp image 2024 04 25 at 11 28 57 1

Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega neizostavni je dio naše zajednice, utjelovljujući duh služenja i predanosti. Njihovi su doprinosi nemjerljivi i predstavljaju primjer snage kolektivnog djelovanja za opće dobro.