Srijeda, 08 Svibanj 2024 10:06

Dan otvorenih vrata Gimnazije Požega i prezentacija škole učenicima 8. razreda OŠ Požeštine

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Gimnazija Požega danas je imala Dan otvorenih vrata škole, koju je otvorila javnosti, a ponajviše učenicima 8. razreda Osnovnih škola s područja cijele Požeštine, ali i svojim učenicima prvih razreda koji su mogli vidjeti koje sve izvannastavne grupe i sekcije koje mogu pohađati, a s kojima se još nisu upoznali. Cilj Dana otvorenih vrata je da se učenicima osmih razreda predoči mogućnosti i uvjeti školovanja u Gimnaziji Požega. Tako su se osim nekoliko smjerova u gimnaziji upoznali s dramskom, poetskom, filozofskom, fotografskom i medijskom grupom za ambiciozne novinare, pub kvizovima iz povijesti i geografije, debatnim klubom, likovnom radionicom i Krugovcima, muzeološkom skupinom i razgledanju školskog muzeja, kroz Pjevam, sviram, radost biram upoznali školski zbor, upoznali Znamenite Požežnane kroz likovne umjetnosti, memory igre na pametnoj ploči, u filozofiji Utjecaj društvenih mreža na identitet, Galtonova kutija u matematici, vježbe upotrebe dronova, fizika oko nas, čarobna kemija, sićušna biologija, razgledavanje zvjezdarnice i motrenje teleskopom, stolni tenis, križaljke, slagalice i dr.

- Na naš Dan otvorenih vrata pozvali smo sve učenike osmih razreda osnovnih škola, ali i naše učenike prvih razreda kojima smo pripremili cjelovitu prezentaciju naše škole. Neki od naših učenika su već uključeni u neke izvannastavne aktivnosti, a možda još nisu upoznati i s ostalim brojnim izvannastavnim aktivnostima. Prilika je da oni malo međusobno podijele iskustva, a svakako osnovnoškolcima nudimo da se upoznaju sa svime što Gimnazija nudi, od svig programa obrazovanja i dalje.

Prošle godine smo popunili 4 razredna odjeljenja, a onaj peti, jezični na žalost popunjen je samo s 9 učenika. Zašto je to, zato što ministarstvo s jedne strane traži da se poveća broj učenika koji pohađaju gimnazijske programe pa su nam stavili visoku upisnu kvotu po razredu od čak 26 učenika što je za naše okruženje velik broj. Ove godine borimo se protiv takve visoke kvote kako bismo sačuvali raznolikost naših programa.

Učenicima osmih razreda malo ćemo reklamirati što ih očekuje ako se odluče upisati u Gimnaziju, a na neki način pošto završavamo jednu nastavnu godinu i da pokažemo svoje rezultate. Ove godine sudjelovali smo na deset državnih natjecanja, a osvajali smo jako puno prvih mjesta, ali i drugih i trećih mjesta na tim natjecanjima na čega smo posebno ponosni - istakla je ravnateljica Anita Katić, prof.