Ponedjeljak, 07 Listopad 2013 10:40

Dobili sredstva za info panoe

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

GRAĐANSKA INICIJATIVA KUZMICA PO DRUGI PUT USPJEŠNA NA NATJEČAJIMA -

KUZMICA - Udruga „Građanska inicijativa Kuzmica“ koja se bavi očuvanjem povijesno kulturne baštine svoga kraja uspješno je prošla na natječaju Slagalice - zaklade za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka te potpisala ugovor kojim se podupiru aktivnosti izrade i postavljanja info panoa ispred lokaliteta koje ova udruga želi ozbiljnije predstaviti javnosti, odnosno info panoi će se postaviti ispred kurije Kušević u Kuzmici te u naselju Viškovci uz prometnicu kao informaciju o postojanju utvrde Viškovački grad povrh naselja.IMG 4486

S obzirom da Zaklada Slagalica financira 75 posto projekta ostatak će sufinancirati grad Pleternica, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ i Požeško-slavonska županija.

Prilikom posjete gradonačelnice Jozić na nedavnim aktivnostima naše Udruge na Viškovačkom gradu ista je istaknula kako je važna suradnja grada i udruga s njegovog područja upravo zbog realizacije ovakvih projekata. - Pozdravljam ovakvu inicijativu i drago mi je što je ljudima stalo do kulturne i povijesne baštine Grada. To je svakako jedan od razloga zašto smo se i odlučili sufinancirati ovaj projekt - istaknula je gradonačelnica Jozić.

 - Naša udruga je prepoznata kao jedna od rijetkih koja svojim idejama, djelovanjem, upornošću i kompetentnošću izrađuje projektne dokumentacije te se samostalno javlja na natječaje. Već drugu godinu za redom (toliko i postojimo) uspijevamo osiguravati financijska sredstva izvan lokalne samouprave na raznim natječajima kojima se podupiru inicijative građana za razvoj lokalnih zajednica te ista ugrađujemo u svoje djelovanje, svoj zavičaj i rujan 2013 015razvoj svijesti za samoinicijativom kojom možemo puno doprinijeti okruženju u kojem živimo – ističe predsjednik udruge Miro Rašić mag.oec.

Prošle godine za obilježavanje 100. Obljetnice hidrocentrale u Kuzmici pod nazivom „Stoljeće svjetla u Zlatnoj dolini“ ishodili su sredstva preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost a evo ovom inicijativom pod nazivom „Sačuvajmo dio povijesti za buduće generacije“ odobren im je maksimalni iznos od 15.000 kuna preko zaklade Slagalica za obilježavanje ovih vrijednih spomenika povijesne baštine info panoima. Sadržaji su prevedeni i na engleski jezik jer nerijetko se pojavljuju i stranci koje doista zanima ovaj dio Hrvatske i njene vrednote.