Utorak, 26 Svibanj 2015 11:34

Dva studentska vina dobila zlatne medalje

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OBILJEŽENO 17 GODINA VELEUČILIŠTA U POŽEGI -

POŽEGA - Na Veleučilištu u Požegi povodom 17. obljetnice djelovanja, organiziran je Dan otvorenih vrata. Tom prilikom održano je niz stručnih predavanja poznatih stručnjaka i znanstvenika na kojima su kao slušatelji sudjelovali studenti ali i svi drugi zainteresirani građani. Požeško Veleučilište kao ustanova ima pet stručnih studija i jedan specijalistički studij koja pohađa oko 1.300 studenata.

- Veleučilište u Požegi je među pet najstarijih osnovanih veleučilišta u Republici Hrvatskoj. Među pet stručnih studija uvijek se dičimo studijem vinarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo. Što se tiče naše budućnosti u sklopu daljnjih trendova pokušavati ćemo doći do kvalitetnih studenata iz područja biotehničkih znanosti. Ono što želimo u narednoj budućnosti to je povećanje kvalitete studiranja i studenata. Da bi do toga došli pokušavamo kroz ovakva događanja i stručna predavanja čime podižemo razinu znanja naših studenata - rekao je v.d. dekana Veleučilišta u Požegi dr. sc. Dinko Zima.

Povodom Dana otvorenih vrata nagrađena su i najbolja studenska vina koja nastaju u procesu studija. Svaki student ima svoju bačvu vina za koju se brine i njeguje vino. Nakon završetka procesa sva vina idu na stručno ocjenjivanje. Od 12 pregledanih, kušanih i ocjenjenih uzoraka vina Graševina, dva uzorka su dobila zlatnu diplomu, Domagoj Šejatović student iz Novske i Ivan Stanić student iz Požege, a ostali uzorci vina ocijenjeni su visokim ocjenama i dobili srebrnu diplomu.

Valentina Velikanović, Ana Kelemenić, Ivan Stanić, Jelena Andrijević, Antonija Pavić, Danijela Kostelac, Elizabeta Križanec, Elizabeta Hanžeković i Anamarija Perić, su devet najboljih studenata Veleučilišta u Požegi koji su potpisali ugovor o dodijeli državne stipendije u iznosu od 9.000 kuna.

Tekst/foto: Vanja Protić