Srijeda, 10 Lipanj 2015 17:18

Kulenari mogu donijeti uzorke na natjecanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA NAJSTARIJA - 35. POŽEŠKA KULENIJADA -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege poziva sve kulenare i one koji se proizvodnjom kulena bave iz hobija da se prijave na ovogodišnju 35. Kulenijadu koja će se održati 12. lipnja 2015. godine u Hotelu Grgin dol. Požeška kulenijada je najstarije natjecanje u Hrvatskoj.

- Ove godine našim smo kulenarima željeli omogućiti da u jednom poslijepodnevu donesu svoje uzorke, ali i da dobiju svoja priznanja. Isto tako, cilj je naše Kulenijade da omogućimo onim kulenarima koji još nisu registrirali svoje poslovanje da dođu do informacija kako to mogu učiniti te da ih potaknemo na to. Za vrijeme ocjenjivanja kulenova, sami kulenari imat će priliku prisustvovati edukacijama o temama za koje smo u razgovoru s njima dobili informaciju da ih najviše zanimaju – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požega.

Kulenari će tako moći čuti vrhunskog stručnjaka sa Poljoprivredno prehrambenog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Dragana Kovačevića koji će govoriti o nedostacima u proizvodnji kulenova, zatim će moći čuti i gospođu Evicu Martinek iz Porezne uprave o tome kako registrirati svoju djelatnost i koji je pravni i porezni položaj OPG-a i obrtnika te iz Upravnog odjela za Europske integracije Grada Požege Ana Marukić koja će ih uputiti u mogućnosti financiranja projekata poljoprivrednih gospodarstava.

- Ove godine Kulenijada je posvećena upravo vlasnicima OPG-a, obrtnicima ili onima koji to žele postati te njihovom usavršavanju. Pozvani su svi kulenari da dođu na našu tradicionalnu Kulenijadu u Grgin dol sa uzorkom ili uzorcima kulena bez prethodne prijave i ove godine nema kotizacije od 15 sati. Budući da je manifestacija posvećena isključivo kulenarima i stručnjacima u proizvodnji istog, za naše smo sugrađane odlučili da ostavimo tradiciju besplatne degustacije kulena drugi dan na terasi Grginog dola 13. lipnja u 11 sati. Nadamo se da ćemo privući kulenare koji se žele usavršavati te da ćemo ovom Kulenijadom pridonijeti brendiranju naše gastronomske destinacije – zaključuje Silvija Podoljak.

Tekst/foto: Vladimir Protić