Petak, 04 Svibanj 2012 11:20

Jedinstveni primjer u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
UDRUGA HABITUS KONTROLIRA ZDRAVLJE GRAĐANA  -

POŽEGA – Nedavno osnovana Udruga Habitus, za unapređenje, prevencije, edukacije, rehabilitacije, holističkog pristupa, savjetovanja i unapređenje zdravlja, jedinstvena je u Hrvatskoj, a prošle subote 28. Travnja imala je i svoj prvi izlazak među građane i svoju prvu akciju. U Požeškoj pješačkoj zoni oni su organizirali info štand sa besplatnim savjetima, kontrolirali tlak i razinu šećera u krvi svim zainteresiranim građanima. Tim udruge čine liječnici opće prakse, psiholozi, prvostupnici sestrinstva, fizioterapije, redne terapije te stručnjaci, a u redovnom članstvu mogu biti svi građani kojima je potrebna medicinska pomoć.

P4290092- Ovo nam je prva akcija od osnutka na kojoj želimo kroz preventivni i edukacijski dio djelovati da smanjimo bolesti građana. Mjerenjem tlaka i razine šećera u krvi želimo izbjeći pojavnost bolesti i prevenirati ih. To je problem jer nitko ne radi na tom preventivnom dijelu, nego uglavnom kad do bolesti dođe. Dobili smo od grada Požege i u svoje prostorije u Vukovarskoj 8, koje smo uredili i uskoro krećemo s radom i u prostorijama udruge. Radit ćemo utorkom i četvrtkom od 8-12, a uskoro i svaki dan – istakao je Marinko Grgić, predsjednik udruge Habitus.

P4290112Info štand su koristili i da bi građanima skrenuli mogućnost učlanjenja u udrugu Habitus, jer članstvom građani dobivaju razne pogodnosti i sva preventivna mjerenja besplatno, dostupnost informacija o svojoj bolesti ili medicinskom problemu do popusta na usluge masaže, tretmana te na lijekove.

U Udrugu su se učlanili brojni građani, te požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik, koji osobno daju potporu radu ove jedinstvene udruge.