Ponedjeljak, 28 Ožujak 2016 11:59

Najavljeni Dani tehničke ispravnosti motocikala

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AKCIJA TRAJE OD UTORKA 29. OŽUJKA, DO SUBOTE 02. TRAVNJA -

Stanice za tehnički pregled vozila, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, temeljem iskustava iz akcija za druge vrste vozila, organiziraju preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda: "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2016". hakMotocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.

Akcija će se provoditi od 29. ožujka (utorak) do 2. travnja (subota) 2016. godine, u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila diljem Hrvatske.

Cilj ove dragovoljne akcije preventivno-sigurnosnog karaktera je potaknuti vozače motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno razmišljanje o tehničkoj ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, ne bi li se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću. Stoga će se vozačima pružati savjetodavna pomoć oko uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima, odnosno nikakve se represivne mjere neće primjenjivati.

Pregled vozila i utvrđivanje tehničke (ne)ispravnosti, za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se pojave izvanredno, obavljati će se besplatno.

Za vrijeme trajanja akcije policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Hrvatski autoklub