Petak, 22 Travanj 2016 10:10

UHDDR Požega predlaže novi projekt „Križni put branitelja“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

2. GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA – UHDDR GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata UHDDR grada Požege održala je svoju 2. godišnju i izvještajnu skupštinu u dvorani NK Croatia Mihaljevci, na kojoj su jednoglasno prihvaćena sva izvješća i plan IMG 6970rada za naredni period. Na početku ih je pozdravio požeški gradonačelnik Vedran Neferović i najavio punu podršku u radu.

- Dragovoljci i branitelji zahvaljujem vam za doprinos koji ste ostvarili u Domovinskom ratu za grad Požegu i Požeštinu, jer da nije tako danas ni ja ne bio na ovom mjestu, niti bi razmišljao i promišljao koje su obveze pred gradom kada je u pitanju život građana ovog grada i što moramo napraviti. zadovoljstvo mi je da mogu reći da u svim našim planovima kako popraviti život u gradu Požegi, znajući da kod vas svakoga i u vašim obiteljima postoji po neki problem. Živimo u teškom vremenu, a vama je još sigurno i teže. Puno je potreba i puno obitelji hrvatskih branitelja koje traže izlaz iz situacije, kada traže zapošljavanje za kćer ili sina. To su mučne situacije, jer ja nisam taj koji će vagati ničiji doprinos, volio bih da sustav mnoge situacije poslaže drugačije. Grad Požega sa svojim sredstvima nastoji biti pravedan kada su u pitanju braniteljske udruge. Dosta se to dobro posložilo, a u okviru onih projekata koje je grad imao, morali smo mijenjati i neke lokacije vaših udruga, no do sada smo tražili i riješili neka rješenja. IMG 6969Za buduće i adekvatnije rješavanje bit će u okviru braniteljskog doma koji planiramo urediti na prostoru dječjih jaslica nakon preseljenja vrtića. Tamo ima i dvorište gdje bi mogli organizirati život branitelja –rekao je gradonačelnik Neferović.

Riječi pozdrava i podrške u radu uputili su i gosti predsjednik HVIDR-e grada Požega Tomo Vrhovac i vijećnik Gradskog vijeća grada Požega Miro Rašić.

Izvješća su podnijeli predsjednik udruge Josip Pavunčec i tajnik Tomislav Galović. Udruga ima odlične kontakte s udrugom s otoka Raba s kojom razmjenjuju posjete, ali i na nivou gostovanja djece i obitelji dragovoljaca. Redovno idu na sva sportska natjecanja, branitelja i dragovoljaca, a obilježavaju i sva važnija događanja iz Domovinskog rata i obljetnice od Požeštine, Vukovara i dr.

Predlažu za ovogodišnji plan pokretanje novog projekta a to je „Križni put branitelja“ u koje bi osim članova svoje udruge uključili i dragovoljce i branitelje iz ostalih udruga Požeško-slavonske županije.

Tekst/foto: Vladimir Protić