Četvrtak, 14 Lipanj 2012 12:14

Najstarija kulenijada u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NAJAVLJENA 32. POŽEŠKA KULENIJADA 2012.  -

POŽEGA – Ovogodišnja 32. Požeška kulenijada 2012. Najavljena je na tiskovnoj konferenciji u gradu Požegi. Najstarija je to kulenijada, istakao je predsjednik požeške Turističke zajednice i gradonačelnik Zdravko Ronko, jedna od gastro manifestacija koja promovira grad Požegu i Slavoniju. – Kulen je naš autohtoni proizvod, požeški, slavonski, hrvatski i na najbolji mogući način ćemo ga prezentirati. Pozivam građanstvo da sudjeluje u što većem broju u manifestacijama kulenijade, posebno na degustaciji kulena 16. lipnja koja će se održati u pješačkoj zoni, a posebno na završnu večer s dodjelom nagrada 29. lipnja koja će se održati u Vatrogasnom domu – rekao je Ronko.

Sve proizvođače kulena, posebno one koji se time bave iz ljubavi, hobija, a i one koji to rade profesionalno pozvao je direktor Turističkog ureda Bruno Horvat da u petak 15. lipnja donesu svoje uzorke kulena u Mesnu industriju Papuk od 7,30 – 9 sati na ocjenjivanje. Pozvano je preko 100 kulenara, no svi se mogu još prijaviti i donijeti svoj uzorak kulena. Uz uzorak kulena mora biti potvrda o ispravnosti mesa i plaća se kotizacija od 100 kuna, koja natjecatelju služi i kao ulaznica na završnu večer.

Svi kuleni koji prođu ocjenjivanje bit će 16. lipnja od 11 sati ponuđeni na degustaciju građanima u Lermanovoj ulici, a bit će upriličena i degustacija sireva i vina požeških vinara.

- Medalje, pehari i šampionska titula kulenara godine bit će dodijeljeni na završnoj večeri koja će se održati u Vatrogasnom domu 29. lipnja od 20 sati. Sve posjetitelje očekuje bogata slavonska večera, degustacija kulena i donošenje ocjene posjetitelja o najboljem kulenu, degustacija sireva Mljekare BiZ, degustacija vina kutjevačkih i požeških vinara uz tamburašku glazbu sastava Da capo. Građani se za kupnju ulaznica po cijeni od 100 kuna mogu javiti u Turistički ured grada Požege – istakao je Bruno Horvat.