Petak, 16 Prosinac 2016 16:57

Zlatnu kunu dobilo Kutjevo d.d.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

SVEČANA SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA ŽUPANIJSKE KOMORE POŽEGA - 

POŽEGA – Najviše priznanje HGK Županijske komore Požega za uspješno poslovanje u 2015. godini, u kategoriji velikih tvrtki dobilo je Kutjevo d.d.. U kategoriji srednjih tvrtki to je i prošlogodišnji pobjednik Straga-trans d.o.o. iz Lipika a u kategoriji malih poduzetnika priznanje je dobio Herc d.d.

U uvodu svečanosti Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize održao je gospodarstvenicima Požeško-slavonske županije vrlo zanimljivo predavanje i usporedio gospodarstvo Hrvatske s gospodarstvima Europskih članica, posebno s kasnije primljenim članicama koje sve osim Hrvatske bilježe rast. Usporedba gospodarstva Požeško-slavonske županije s ostalim hrvatskim županijama, također je pokazala da je ta županija uglavnom u donjem dijelu svih gospodarskih pokazatelja, ali na žalost i demografskih podataka.IMG 5439

Na Zlatnoj kuni ispred nagrađenih zahvalio se predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić. –Kutjevo d.d. kao vodeći gospodarski subjekt u ovoj županiji ima veliki doprinos što je dokaz i ova Zlatna kuna, priznanje HGK Županijske gospodarske komore Požega. Svakako da će Kutjevo i dalje pretendirati na ovakve nagrade. Kada gledate broj zaposlenih u Kutjevu, u odnosu na sam grad Kutjevo, to je neki ekvivalent kao da u Zagrebu imate firmu od 70 tisuća zaposlenih. To dovoljno govori koliki je značaj, povezanost i važnost Kutjeva d.d u Kutjevu, ali ne samo u Kutjevu nego i u cijeloj županiji čemu je dokaz i ovo priznanje. Kutjevo ima uvijek prihode od 300 do 330 milijuna kuna. Danas se poslovanje Kutjeva odvija u tri divizije, biljna proizvodnja, vinogradarska proizvodnja i stočarska proizvodnja. U vinogradarstvu je ovo bila jedna od težih godina u kojoj se puno ulagalo, urod je bio nešto manji, no zato je kvaliteta grožđa bio vrhunska. Planovi su ambiciozni i realni, a Kutjevo u sve tome teži više kvaliteti nego kvantiteti. Stočarski segment će rasti, povećavamo broj tovne junadi, a još važnije je da Poslovna jedinica Papuk za koji dan dobiva dozvolu za proizvodnju tradicijskih proizvoda. To je povratak Kutjeva na staru slavu kada su u pitanju kulen, kulenovaseka i suhomesnati proizvodi – istakao je Mladen Pavić.

Tekst/foto: Vladimir Protić