Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 11:58

Predsjednica ponovno Kata Ronko

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UDRUGA RODITELJA POGINULIH HRVATSKIH BRANITELJA -

POŽEGA - Dosadašnja predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Požege Kata Ronko na redovitoj izbornoj skupštini održanoj krajem prošlog mjeseca ponovno je izabrana za predsjednicu udruge. Za dopredsjednicu je izabrana Bara Blagojević, a tajnicu Ibojka Sili.

Na održanoj je skupštini također usvojen izvještaj o radu i financijski plan za prošlu  ali i prijedlozi plana za ovu godinu.

Mnoge su aktivnosti u proteklom razdoblju obilježile rad udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Požege a slične će biti planirane i u ovoj godini doznajemo od novoizabrane predsjednice Kata Ronko koja ističe kako će članovi udruge i nadalje posjećivati posljednja počivališta  svojih najmilijih na spomendane ali i u drugim prigodama.

- Nastavit ćemo i s programom "Putovima naše djece" u sklopu kojega ćemo posjetiti bojišnice na kojima su naša djeca ratovala od dubrovačkog do vukovarskog bojišta - istaknula je Kata Ronko.

Potporu daljnjem radu udruzi roditelja poginulih branitelja u ime grada Požege najavio je Ivan Čolak dodajući kako ta udruga a što se ne smije zaboraviti, zbog svoje poginule djece zauzima posebno mjesto te će ona uvijek imati potporu grada Požege. Za svoje je aktivnosti udruga raspolagala s gotovo 40 tisuća kuna od kojih je više od polovice osigurao grad Požega.

Uz svečanu izbornu skupštinu članovi udruge položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja poginulim braniteljima na trgu 123. brigade, a u crkvi svetog Duha bila je služena i misa zadušnica. (V.Re.)