Srijeda, 12 Rujan 2012 12:38

Petrus za ZRC-a daje 220 milijuna eura

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZDRAVSTVENO REKREACIJSKI CENTAR LIPIK PRODAJE SE NEPOSREDNOM POGODBOM -

LIPIK - Zdravstveno rekreacijski centar Lipik bit će prodan neposrednom pogodbom, odlučila je Vlada RH na prvoj sjednici po povratku s godišnjih odmora. Kupac je tvrtka Petrus globalni razvoj d.o.o. koja je dio svjetske grupacije Petrus Global Development sa sjedištem u Londonu i koja je u dogovoru s Vladom izrazila spremnost da za otplatu dugovanja ZRC-a i njegovu daljnju obnovu izdvoji više od 220 milijuna eura.

Inače, za dolazak tvrtke Petrus u Lipik 'krivo' je osobno poznanstvo s gradonačelnikom Antunom Haramijom o čemu on nerado govori. – Drago mi je što su mi prijatelji održali riječ danu prije godinu,dvije dana ali je još važnije što će grad Lipik biti partner u cijelom projektu. To znači da se neće samo obnoviti i staviti u funkciju srušeni objekti ZRC-a nego će se obnavljati cijela infrastruktura grada, fasade i drugo kako bi Lipik bio poželjna destinacija za turiste . Prije rata je u ZRC- bilo zaposleno oko 150 ljudi a sada bi ih trebalo biti više što za naš mali grad puno znači – rekao je Haramija.

Država je vlasnik 90 posto dionica ZRC-a, a od listopada 2005. godine do sada je bilo šest neuspješnih  pokušaja prodaje. Nakon rata obnovljeni su samo jedan hotel i bazeni. Tvrtka trenutno zapošljava petnaestak ljudi.(vm)