Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Veljača 2019 10:58

Uskoro slijedi i poziv poduzetnicima budućim korisnicima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PODUZETNIČKI INKUBATOR POŽEGA - 

POŽEGA - 1. ožujka 2019. godine, završava provedba projekta „Poduzetnički inkubator Požega“, sufinanciranog od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 HRK, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 HRK.

Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri su: Javna ustanova Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo.

Suradnici na projektu su: Veleučilište u Požegi, Ekonomska škola, Tehnička škola, Obrtnička, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege i Općina Velika.

Podsjetimo se, inkubator je opremljen i zauzima prostor od cca 1500 m2. Raspolaže sa 4 proizvodne hale sa vlastitim uredom i sanitarnim čvorom sa oko cca 150 m2, za sve one poduzetnike kojima je neophodan prostor za proizvodni proces, zatim, 12 uredskih prostorija veličine 18 m2 i jedne od 37 m2; sve opremljene uredskom i računalnom opremom.

U Inkubatoru je i konferencijska dvorana veličine 76 m2 i edukacijska dvorana veličine 55 m2. Dvorane su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Moći će se iznajmiti na dnevnoj bazi, a zamišljeno je da ih koriste kako stanari inkubatora tako i vanjski korisnici, koji ne stanuju u inkubatoru ali imaju povremenu potrebu za prezentacijama proizvoda i usluga ili sastanke sa svojim poslovnim partnerima ili ulagačima.

U inkubatoru će se budućim poduzetnicima pružati potporne inkubacijske usluge, od infrastrukturne potpore, koja uključuje najam poslovnog prostora po subvencioniranim cijenama, korištenje konferencijske i edukacijske dvorane, pa do korištenja zajedničkih prostorija. Omogućiti će im se i tehnička podrška; od internet pristupa, usluge video nadzora, usluge kopiranja, skeniranja, korištenja poštanskog sandučića i parkinga. Osim navedenog pružit će im se savjetodavna podrška, koja podrazumijeva organizaciju zajedničkih seminara, edukacija, radionica sukladno potrebama korisnika, kao i pomoć pri izradi, prijavi i provedbi projektnih aplikacija, pa do provjere poslovne ideje.

Kroz kriterij selektivnosti, inkubator će biti u prilici odabrati korisnike, koji bi sredstvima subvencije trebali stvoriti najviše dodane vrijednosti i novog zapošljavanja, a preferiraju se prvenstveno proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju i preradu, razvoj tehnološki i naprednih projekata s naglaskom na ICT i druge inovativne tehnologije.

U skorije vrijeme, očekuje se poziv svim zainteresiranim poduzetnicima.