Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 10:31

Požega među deset gradova s najvećim izdvajanjem za poduzetnike

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - S izdvojenih 1,78% svoga proračuna za izdvajanja poduzetnicima Grad Požega smjestio se među top deset gradova u RH. Portal Gradonačelnik.hr analizirao je koliko su aktualne gradske vlasti iz proračuna izdvojile kako bi potaknule gospodarstvo na području svog grada i olakšale poslovanje svojim poduzetnicima. Analizirani su podaci Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna te je istraženo tko je u kontinuitetu najviše ulagao u svoje poduzetnike.

Uz Požegu, u top deset gradova po ulaganju u poduzetništvo smjestili su se Pula, Vukovar, Buzet, Obrovac, Šibenik, Novalja, Vrbovsko, Čabar i Varaždin.

Grad Požega također se istaknuo i među 60 gradova u Hrvatskoj koji je uveo dvosmjenski rad vrtića. Od 60 za sad potpisanih ugovora, polovicu su potpisali sami vrtići kao nositelji projekta, a ostatak su gradovi i općine. Od gradova, do kraja ožujka projekte je ostvarilo njih 17 među kojima i Požega. Riječ je o projektu koji konačno rješava velike brige roditelje koji rade u smjenama i koji su do sada na razne druge načine morali organizirati brigu o djeci dok su oni popodne na poslu. Za provođenje projekta, koji je krenuo prije godinu dana Ministarstvo za demografiju osiguralo je iz EU fondova prvo 300 milijuna kuna, a taj je iznos zbog velikog interesa povećan na 318 milijuna kuna.