Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 10:07

Potpisani ugovori o potporama između Grada Lipika i lipičkih poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POTICANJE RAZVOJA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA NA PODRUČJU GRADA LIPIKA - 

LIPIK - Sukladno Javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora u 2019. godini u sklopu „Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Lipika za razdoblje od 2018. do 2021. godine“ Grad Lipik je donio Odluku o potporama za mjere 2.1. (potpora za nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme), 2.2. (potpora korisnicima za novo zapošljavanje) i 3.1. (potpora korisnicima za razvoj turističkih proizvoda). Potpore je dobilo deset poslovnih subjekata s područja Grada Lipika (Trim-Projekt d.o.o., Frizerski salon „Ona“, Ugostiteljski obrt „Carlo“, Ordinacija dentalne medicine Mato Blažević, AT Print, Ugostiteljski obrt „Laganini“, Krojački obrt „Moj stil“, Obrt Vios, Olivier uslužni obrt, Caffe bar „Mali Caffe) u iznosu od 170.000,00 kuna, a u utorak, 9. srpnja je u zgradi lipičke Gradske uprave održano svečano potpisivanje Ugovora o poslovnoj suradnji kojima je regulirana isplata potpore, namjensko trošenje sredstava te izvještavanje o utrošku dobivenih potpora.

Ovom je prigodom lipički gradonačelnik Vinko Kasana izrazio posebno zadovoljstvo i zahvalnost poduzetnicima u tome što sudjeluju u nastojanjima Grada Lipika da se dio proračunskih sredstava vrati u gospodarstvo. On je naglasio kako se s ovom praksom potpore poduzetnicima započelo prošle godine, a ove su godine sredstva malo povećana s intencijom da se u budućnosti povećaju još i više. Sredstava još ima, a Javni poziv je otvoren do 30. listopada 2019. godine tako da se poduzetnici još mogu javljati.

Na ovaj način poduzetnici s područja Grada Lipika, između ostalog, mogu dobiti potporu za jačanje konkurentnog nastupa na tržištu, rast zaposlenosti, ostvarivanje praktičnog obrazovanja, bolje korištenje poduzetničke infrastrukture te u konačnici podizanje razine poduzetničke kulture, ali i rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Okupljenima se u ime poduzetnika obratio Marijan Hihlik, direktor tvrtke Trim-Projekt d.o.o. pohvalivši ovu inicijativu Grada Lipika te istaknuvši kako je vidljivo da je suradnja lokalne uprave i poduzetnika svakim danom sve bolja.

Izvor: compas.com.hr