Petak, 23 Studeni 2012 14:19

Četiri poduzetnika zaposliti će stotinjak ljudi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA DRUGI PODUZETNIČKI INKUBATOR  -

 

PAKRAC - U pakračkoj Zoni male privrede počinje gradnja drugog poduzetničkog inkubatora. To je na simboličan i još neviđen način – bacanjem u iskopanu jamu ne kamena nego jajeta – označio gradonačelnik Davor Huška. Zemlju na jaje nabacali su direktorica Poduzetničkog centra Vida Iličić i saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić. – Kada smo prije više od deset godina osnovali Poduzetnički centar s dvoje zaposlenih i počeli pričati o gradnji inkubatora, neki su mislili da ćemo u njemu leći piliće pa smo se evo, danas malo našalili na tu temu. U poduzetničkom centru je sada dvadeset zaposlenih a u potpuno popunjenom inkubatoru poduzetnici su otvorili 70 radnih mjesta. Očekujemo kako će se i iz ovog jajeta za šest mjeseci 'izleći' novi pilići“ – šaljivo je kazao gradonačelnik Huška.  

    PODUZETNICKI INKUBATORNovi inkubator će se graditi nedaleko postojećeg na površini od 870 četvornih metara a vrijednost projekta je 7,7 milijuna kuna. Od tog iznosa 75 posto su bespovratna sredstva iz pretprisupnog fonda IPA. Dio novca bit će utrošen i za edukaciju raznih kategorija poduzetnika, kao i djelatnika Poduzetničkog centra i gradske uprave. Gradnja inkubatora trebala bi biti završena za šest mjeseci i u njemu će se nalaziti četiri poslovna prostora namijenjena isključivo proizvodnim djelatnostima. U njima će se moći zaposliti do stotinu radnika. U pakračkoj zoni male privrede uz postojeći inkubator proteklih je godina izgrađeno nekoliko proizvodnih hala pa je u zoni sada ukupno oko 500 zaposlenih.

    Prije polaganja kamena temeljca za poduzetnički inkubator održan je sastanak s poduzetnicima kojima je o novom Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja govorila Ivana Eror Lisnjić iz Ministarstva poduzetništva, dok je jamstvene programe za malo i srednje poduzetništvo prezentirao Veljko Pauš iz Hamag investa.     (vm)