Petak, 03 Srpanj 2020 16:31

Otvoren novi poslovni krug Komunalca Požega d.o.o.

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Uz pridržavanje svih mjera zaštite od mogućeg prijenosa virusa COVID-19 danas je otvoren novi poslovni krug tvrtke Komunalac Požega d.o.o. na adresi Industrijska 25 d (pored reciklažnog dvorišta). Svečanosti su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnici i načelnici s područja naše županije, te drugi uvaženi gosti.

Novi poslovni krug Komunalca smješten je na parceli od oko 8700 kvadratnih metara, a u njemu se nalaze glavna poslovna zgrada neto površine oko 935 kvadratnih metara, skladišni prostori i nadstrešnice površine oko 870 kvadratnih metara. U sklopu glavne poslovne zgrade izgrađena je edukativna učionica koja će služiti za edukaciju korisnika, vrtićke i školske dobi i to posebice u dijelu oko razvrstavanja otpada. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 8,7 milijuna kuna, a radove je izvela zajednica ponuditelja požeških tvrtki Magma, Unius i Presoflex gradnja.

U novi će kompleks biti preseljeni djelatnici odjela za gospodarenje otpadom, javnu higijenu i izgradnju iz prostora tvrtke Tekija iz koje je Komunalac Požega d.o.o. i nastao postupkom razdvajanja 2014. godine.

- Projekt izgradnje nove poslovne zgrade započeo je gospodin Ante Bekić, danas direktor tvrtke Tekija, uz potporu gradonačelnika grada Požege Darka Puljašića. Za opremanje zgrade bit će nam potrebno još dodatnih 500 tisuća kuna, ali bitno je reći kako je cjelokupna investicija financirana vlastitim akumuliranim sredstvima. Cilj izgradnje ovog poslovnog kruga je ojačati našu glavnu djelatnost gospodarenja otpadom i želja nam je da se kroz određeni period na ovoj lokaciji razviju i popratni sadržaji poput sortiranja raznih kategorija otpada, održavanje opreme i strojeva koje koristimo u svom radu, a napravili smo i multimedijalnu dvoranu za edukaciju djece, odraslih i zaposlenika. Jedna završena investicija mora nam biti poticaj da idemo dalje pa nam je taku u planu izgradnja kompostane, izgradnja reciklažnog dvorišta građevinskog otpada i upravo ovi projekti do kraja godine bit će kandidirani na otvorene natječaje Ministarstva zaštite okoliša.

U ime grada Požege, većinskog vlasnika tvrtke Komunalac Požega d.o.o., prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Darko Puljašić.

- Jednim sustavnim i odgovornim planiranjem tvrtka Komunalac je došla u svoje nove prostore. Čestitam svima koji su osmislili i odradili ovaj posao, a posebice požeškim tvrtkama, kao i djelatnicima našeg komunalnog poduzeća. Grad Požega, kao većinski vlasnik, nastavit će ulagati u sve one projekte koji će nam svima pomoći da što prije dosegnemo razinu Europske unije jer to zaslužujemo. Grad Požega, sa svim gradovima i općinama, radi na poboljšanju kvalitete života u našem kraju. Nije bez razloga nazvana Zlatnom dolinom, ali da bi takvom ostala moramo svi zajedno na tome raditi. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na važnost završetka projekta izgradnje osvrnuo se i resorni ministar dr.sc. Tomislav Ćorić.

- Ovdje smo zbog vašeg uspjeha, uspjeha Komunalca Požega, a potrebno je naglasiti kako je upravo Požeško – slavonska županija, s pripadajućim gradovima i općinama, primjer uspješnog djelovanja i dobrog gospodarenja otpadom, posebice kada govorimo o izgradnji infrastrukture. Činite sve kako bi Zlatna dolina bila zlatna i upravo vam na to čestitam i siguran sam da će se uspjeh rada Komunalca nastaviti i u budućnosti. – kazao je ministar Ćorić.