Petak, 21 Kolovoz 2020 12:44

Novo otvorena prodavaonica vina Veleučilišta u Požegi u Cehovskoj povećala prodaju vina iznad očekivanja

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - Veleučilište u Požegi je prije nekoliko mjeseci otvorilo svoju novu prodavaonicu vina u samom centru grada Požege, u Cehovskoj ulici u pješačkoj zoni. Tada je to bio jedan znatan iskorak Veleučilišta u Požegi u prodaji vina i približavanje građanima i potrošačima njihovih kvalitetnih vina. Sada u očekivanju početka nove berbe Veleučilište je napravilo analizu i istaklo svoje dobre rezultate koje je ostvarila prodavaonica vina, te ujedno najavilo i produženje radnog vremena prodavaonice za vrijeme festivala Aurea fest u Požegi.

IMG 3102

 - Kupci su zadovoljni sa novom lokacijom, već su se navikli na nju. Moram reći da smo imali porast prodaje vina u odnosu na staru lokaciju prodavaonice, čime smo izuzetno zadovoljni. Sada u susret nove berbe i Aurea festa idućeg tjedna odlučili smo i produžiti radno vrijeme prodavaonice vina.

Osnovana je i nova radna skupina na Veleučilištu mu Požegi koja se bavi izradom nove etikete uza naša vina. Koristit ćemo i rudinsku glavu kao lajt motiva u identitetu naših vina, budući da su na Rudinama bili i prvi poznati vinogradi na ovim prostorima. U tom brandiranju pokušat ćemo ispričati i jednu novu priču koristeći tu povijesnu crticu. Nadamo se do kraja godine izraditi to novo idejno rješenje i zamijeniti postojeće etikete vina Veleučilišta u Požegi.

U ponudi prodavaonice imamo 15 etiketa vina, što pojedinih sorti bijelih i crnih vina, što kupaža nekoliko sorata grožđa. Po potražnji najviše dominira Graševina, a odlična je potražnja i za našim Muškatom žutim sa zanimljivom notom, zatim Chardonay na koje se kupci polako navikavaju, ali i na crne sorte koje imamo u prodaji. Cilj nam je promovirati svaku vinsku sortu ponaosob i za sada smo sa time zadovoljni - istakao je prodekan za razvoj Veleučilišta, doc. dr. sc. Berislav Andrlić, koji najavljuje i povezivanje kroz EU projekt sa vinarijama Francuske, Makedonije i Slovenije.IMG 3103

Glavni "krivac" za sve bolju i bolju kvalitetu vina Veleučilišta u Požegi, koja na brojnim natjecanjima u kvaliteti vina osvajaju sve više zlatnih i šampionskih titula je voditelj vinogradarske i vinske proizvodnje, prof. mr. sc. Josip Mesić, koji brine za vinograde na lokaciji Podgorja i iznad naselja Vetovo, ali i za vinsku klijet i podrumarenje u vrhunski opremljenom podrumu gdje se vina njeguju i odležavaju. U podrumu u sklopu nastavnog procesa za vina se brinu studenti, koji će sada i dio svoje prakse odrađivati u prodavaonici vina kao stručno i savjetodavno osoblje kupcima vina na usluzi. - Nova etiketa će startati s novim vinima, jer to nam je sada omogućio novi Zakon o vinu, koji nam je pojednostavio i pojeftinio puštanje novih etiketa vina u promet. Najavljujemo dva nova Rosea, nova Graševina  koja je odležavala više od godine dana u drvenim bačvama. Kreiramo i neka nova bijela vina koja držimo u bačvama slavonskog hrasta. Berba je uskoro, godina je do sada bila izvrsna. Počet ćemo sa berbama za pjenušac već početkom rujna. Urod smo reducirali u zelenoj berbi, želeći dobiti što bolju kvalitetu. Za sada imamo još određene količine zaliha vina jer je ugostiteljski sektor doživio pad potražnje za vinima uslijed korona krize. Nastojat ćemo proizvesti jača i moćnija vina, koja će moći duže odležavati i proizvoditi vrhunska vina koja će nam omogućiti ova vinogradarska godina.