Petak, 29 Siječanj 2021 08:32

Do kraja godine i grad Kutjevo dobiva Reciklažno dvorište

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KUTJEVO -  Iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. – Zaštita okoliša i održivost resursa, Kohezijski fond, do kraja ove godine izgradit će se i u gradu Kutjevu Reciklažno dvorište. Projekt ˝Reciklažno dvorište Kutjevo˝ obuhvaća izgradnju i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta te provođenje informativno-edukativnih aktivnosti i predavanja o odvajanju otpada i odlaganju otpada na za to predviđeno mjesto. Provedbom projekta podiže se razina svijesti stanovništva što doprinosi očuvanju okoliša i povećanju kvalitete života stanovništva.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Kutjeva te jačanje kapaciteta za gospodarenje otpadom, informiranje i edukacija stanovništva radi povećanja stope odvojeno prikupljenog otpada i smanjenja  količine otpada koji se odlaže na odlagalištima. Ukupna vcrijednost projekta je 4 milijuna kuna od čega EU sufinancira 3,35 milijuna kuna, a ostalo su vlastita stredstva grada Kutjeva. Provedba projekta je predviđena najkasnije do 03.02. 2022. godine.

Reciklažnim dvorištima gospodari tvrtka Komunalac Požega a za sada na području Požeštine reciklažna dvorišta ima grad Požega i grad Pleternica, te općine Jakšić i Velika. U planu je i gradnja reciklažnih dvorišta i u postalim općinama.