Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 12:41

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA OBILJEŽAVA PRVU GODINU POSTOJANJA -

U Hrvatskoj je postojala potreba za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali smo najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljamo više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava nas i više od 200.000 građana. Za ogroman uspjeh naše Udruge zaslužni su članovi, donatori, partneri i mediji koji nas podupiru u svakom koraku. Utjelovljujemo sve ono što privatni sektor je: slobodu, kreativnost, borbu na tržištu i neovisnost. Kontinuirano se borimo za poduzetništvo i za Hrvatsku u koju vjerujemo - Hrvatsku 2.0. Državu u kojoj je ekosustav za poslovanje i ulaganje povoljan. Našim radom, riječ poduzetnik, koja se koristila često u negativnom kontekstu, postala je pojam koji izaziva ponos.

Nastali smo iz potrebe za beskompromisnim i neovisnim predstavnicima privatnog sektora. Poduzetnici i obrtnici trebali su GLAS koji će ih predstavljati i zalagati se za njihove interese bez “fige u džepu” ili osobnog interesa. U ovo vrijeme prošle godine Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora podržavali su neadekvatne ekonomske mjere Vlade Republike Hrvatske i oglušili su se na vapaje poduzetnika. S druge strane, UGP je jasno istaknuo svoj stav - OTPIS, NE ODGODA! Naše prijedloge su nakon toga podržale mnoge neovisne poduzetničke i obrtničke udruge. I uspjeli smo! Uspjeli smo se izboriti za otpis, za mnoge zaboravljene djelatnosti tijekom ove krize, uspjeli smo u mijenjanju dijela poreznih zakona, uspjeli smo u pokretanju reforme HGK... No, nesaglediv je posao pred nama. Desetljeća loše prakse, nisu sklona promjenama. No mi ne odustajemo!

Moramo istaknuti da smo se kroz naš rad u protekloj godini vodili s četiri postulata: VIŠE RADA, DIGITALIZACIJA, VIŠE PRAVDE i MANJI POREZI! Naime, postulati su misao vodilja svih naših aktivnosti. Želimo da sustav postane efikasniji i konkurentniji. Želimo učinkovito i nekorumpirano pravosuđe koje će iskorijeniti korupciju i sve prakse koje nisu dobre za društvo. Želimo da država svima uzima manje. I naposljetku, želimo da više novca ostane onima koji stvaraju vrijednost - poduzetnicima, obrtnicima i radnicima! S istim željama i aktivnostima nastavit ćemo raditi na boljoj Hrvatskoj, na Hrvatskoj iz koje nitko ne želi otići!

“UGP je ideja, koncept, vjera da sutra nećemo imati podijeljeno društvo zbog političkih ambicija pojedinih mediokriteta! Želimo uređenu i pravednu zemlju, u kojoj će svatko dobiti jednaku šansu, u kojoj smo doista pred zakonom svi isti i u kojoj možemo raditi, stvarati nove vrijednosti, plaćati poštene poreze i odgajati našu djecu!” - rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.