Utorak, 29 Lipanj 2021 08:16

Ministar Horvat u posjeti gradu Požegi a susreo se i s radnicama Orljave

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat boravio je u Požegi te održao sastanak sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem na temu prirodne nepogode koja je pogodila Požeško–slavonsku županiju.

Nakon što je zajedno sa još tri ministra, obišao pogođene dijelove županije, danas je sa županicom razgovarao o modelima pomoći te o odluci Vlade RH o pomoći Požeško–slavonskoj županiji.

Prirodnom nepogodom pogođena su tri grada; Požega, Pleternica i Kutjevo te dvije općine; Jakšić i Kaptol. Brojne su štete na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima, poljoprivrednim površinama i brojnim proizvodnim pogonima te će Županija tijekom sutrašenjeg dana Vladi RH dostaviti preliminarne procjene šteta, nakon što prikupi sve podatke od gradova i općina zahvaćenih ovom nepogodom.

Nakon održanog sastanka ministar je, u pratnji županice i gradonačelnika, održao sastanak i u tvornici Orljava d.o.o. s upravom tvrtke te predstavnicima radnika, a tema sastanka bila je problematika poslovanja i neisplate plaća. Na konstruktivnom sastanku razgovaralo se o modelu poslovanja putem strateškog partnera.