Srijeda, 03 Studeni 2021 17:28

"Zlatnu kunu HGK dobili Cor d.o.o., Color emajl d.o.o. i Agronom d.o.o. iz Požege

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - U velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Požega održana je svečanost uručenja "Zlatne kune" najveće nagrade za uspješno poslovanje gospodarskih subjekata u tri kategorije, mali, srednji i veliki poduzetnik. Zbog epidemioloških uvjeta uručenje je održano pod epidemiološkim mjerama s maskama i sa manje uzvanika i gostiju.

Odmah na uvodu predsjednik HGK ŽO Požega Luka Balenović je istakao da je naše gospodarstvo dobro prošlo u korona krizi, da nije bilo velikih udara, no sada imamo 400 radnih mjesta manje, oko 8.600 radnih mjesta u gospodarstvu, nego prije predkrizne 2019. godine. Gospodarstvo je održalo proizvodnju a posebno izvoz gdje smo još uvijek u vrhu Hrvatske po izvozu, a i ukupni prihod ostvaren u 2020. je za 5,7% veći nego 2019. godine.

Ravnateljica Razvojne agencije Panora Senka Horvat je putem video linka sve nazočne upoznala s Planom razvoja i strateškim planovima i projektima Požeško-slavonske županije za razdoblje 2021. - 2027. godina.

Sve nazočne pozdravili su i čestitali nagrađenima požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koji su nagrade i uručili, zajedno sa saborskom zastupnicom i gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević.

Nagradu "Zlatna kuna" u kategoriji malih tvrtki primila je Cor d.o.o. tvrtka za razminiranje iz Požege, u kategoriji srednjih tvrtki Color Emajl d.o.o. iz Požege za metalnu proizvodnju, te u kategoriji velikih tvrtki Agronom d.o.o. iz Požege za prodaju i proizvodnju u poljoprivredi.