Petak, 28 Listopad 2022 10:21

"Zlatnu kunu" HGK Požega dobili Color emajl d.o.o., Magma d.o.o. i Cor d.o.o. iz Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA -  Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Požega tradicionalno dodjeljuje priznanje za gospodarstvenike "Zlatnu kunu" za tri kategorije: mali, srednji i veliki poduzetnik ili trgovačko društvo. Na svečanoj dodjeli u HGK Požega sve gospodarstvenike a posebno dobitnike nagrada pozdravili su zamjenik županice Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, a kao domaćin i predsjednik HGK Požega Luka Balenović.

Predsjednik Balenović ujedno je iznio i stanje gospodarstva te ostalih pokazatelja u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji sa usporedbom s drugim gradovima kao središtima županija i naše županije kroz video prezentaciju.

Stanje gospodarstva: Gospodarstvo Požeško-slavonske županije nastavilo je sa pozitivnim trendovima u odnosu na prethodnu 2020. godinu. Analizirani su podaci o poslovanju 1031 trgovačkog društva koji su predali financijska izvješća za poslovanje u 2021. godini. Poduzetnici u županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 5,3 milijarde kuna, što je više za 12,5% od odnosu na prethodnu godinu s rastom dobiti za čak 50%. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih u trgovačkim društvima nastavlja pozitivan trend, te jeu 2021. iznosila 5.254 kn. Prosječan broj zaposlenih bilježi rast za 369, te iznosi 8.872 no to još uvijek nije na razini prije COVID krize. Tvrtke sa sjedištem u PSŽ i u 2021. nastavile su s pozitivnim petogodišnjim trendom rasta izvoza roba i usluga te je u istom razdoblju on udvostručen. Također, dostupni podatci za rujan svjedoče o daljnjem rastu broja ukupno zaposlenih i daljnjem padu nezaposlenih na području Požeško-slavonske županije.

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Cor d.o.o. iz Požege.

IMG 8464

Cor d.o.o. osnovan je 2010. u Požegi kao mikro tvrtka s pet zaposlenih. Osnovna djelatnost tvrtke je razminiranje, te su dosad razminirali više od 20 km² raznih terena po Hrvatskoj. Od svog osnutka razvili su se u stabilni konzorciji od tri tvrtke, koje također bilježe zapažene poslovne rezultate. U 2021. imali su prihod od 22,6 milijuna kuna te dobiti od 2,6 milijuna kuna. Zapošljavaju 22 radnika te su tvrtka s jednom od najvećih prosječnih plaća u županiji. Ovo im je 3. Zlatna kuna.

Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Magma d.o.o. iz Požege.

IMG 8466

Magma d.o.o. osnovana je 1995. kao tvrtka za proizvodnju, trgovinu, promet i usluge, sa sjedištem u Požegi. Afirmirani je proizvođač čeličnih konstrukcija s višegodišnjim iskustvom u proizvodnji i montaži silosa i spremnika, mostova, čeličnih konstrukcija hala, skladišta, poljoprivrednih objekata te industrijskih čeličnih konstrukcija u raznim tehnološkim procesima. U 2021. ostvarili su 54 milijuna kuna prihoda, te 5 milijuna kuna dobiti, uz rast izvoza od čak 478%. Zapošljavaju 118 radnika s kontinuiranim rastom i planovima za buduća zapošljavanja. Ovo im je 5. Zlatna kuna.

Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2021. godini dobila je tvrtka Color Emajl d.o.o. iz Požege.

IMG 8468

Goran Šutalo osnovao je obrt 1984. te je kao obrtnik započeo s proizvodnjom iz kojeg je nastala tvrtka Color Emajl. Color Emajl se bavi proizvodnjom samostojećih i ugradbenih kamina te dimovodnih elemenata. Vodeći je europski proizvođač čeličnih bojenih dimovodnih elemenata i jedan od većih proizvođača čeličnih samostojećih i ugradbenih kamina, više i srednje cjenovne razine. U 2021. imali su prihode od 196 milijuna kuna što je rast od 44% u odnosu na godinu prije, dok su 75% prihoda ostvarili izvozom. Zapošljavaju 418 djelatnika što je porast za 16% u odnosu na godinu prije. Ovo im je 5. Zlatna kuna.