Četvrtak, 24 Studeni 2022 08:52

Prvi električni autobus "Arrive" na požeškim ulicama - "Za tvoj grad s nultom emisijom"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Predstavnici Arrive Hrvatska na Autobusnom kolodvoru Požega održali su prezentaciju aktivnosti koje Arriva grupa poduzima po pitanju dekarbonizacije javnog prijevoza i održivosti općenito, nakon čega su zajedno sa županicom Antonijom Jozić razgledali električni autobus eCitaro marke Mercedes-Benz te se upoznali s njegovim performansama. Ovo vozilo s nultom emisijom CO2 Arriva će do kraja tjedna testirati na linijama unutar Požeško-slavonske županije.

Županicu Jozić ugostili su član Uprave Autotransa Saša Ilić, direktorica transformacije za kontinentalnu Europu u Arriva grupi Marina Pandurević, koordinator za komercijalne poslove u uredu Uprave Branko Štivičić te Igor Krpan, zamjenik direktora Sektora putničkog prometa.

„Arriva grupa, kao jedan od pionira održivosti i zelene mobilnosti, pokrenula je brojne inicijative diljem Europe u svrhu poticanja implementacije učinkovitijih i ekološki održivih sustava mobilnosti. Smanjenje emisije CO2 jedan je od strateških ciljeva naše kompanije te s tim u vezi Grupa po prvi put u Hrvatskoj provodi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom i to s potpuno novim vozilom Evobusa (Mercedes-Benz), eCitaro C2 E-Cell. Ponosni smo što je Arrivi Hrvatska pripala čast da bude prvi javni prijevoznik kojem je omogućeno jednomjesečno testiranje ovog vozila u stvarnim uvjetima. Izuzetno nam je drago što ovaj tjedan električni autobus testiramo u Požeško-slavonskoj županiji i što s njezinim predstavnicima možemo razgovarati o našem partnerstvu u ostvarenju vizije zelene županije.“ - izjavio je Saša Ilić, član Uprave Autotransa.

„Zahvaljujem se predstavnicima Arriva Hrvatska na današnjem sastanku i prezentaciji vozila s nultom emisijom ugljičnog dioksida. Izražavam zadovoljstvo da se ovo vozilo testira upravo na području naše županije, a obzirom na direktive Europske unije podržavamo smjer razvoja našeg prijevoznika u budućnosti. Vjerujem kako će ovakva vozila postati budućnost u javnom linijskom prijevozu na području Hrvatske.“ – ovom prigodom rekla je županica Antonija Jozić.

Održivost je dio Arrivine vizije oblikovanja budućnosti u kojoj je putnički prijevoz najbolji izbor budućnosti u kojoj prometnice nisu zagušene, a zrak je čist, a ovu zelenu inicijativu Arriva Hrvatska provodi pod motom: “Za tvoj grad s nultom emisijom“.