Subota, 15 Travanj 2023 08:33

Potpisan ugovor o osnivanju Socijalnog vijeća Slavonsko-baranjskog sindikata i Sindikata drvne i papirne industrije

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Slavonsko-baranjski sindikat kojemu pripada i Sindikalna podružnica "Plamen" bili su domaćini čelnicima četiri sindikata u oblasti drvne i papirne industrije Hrvatske kojom prilikom je potpisan sporazum o osnivanju Socijalnog vijeća. Dio ostalih sindikata ovaj su sporazum već potpisali.

DSC 1367

 

Sudionike skupa pozdravio je Dragutin Šmerda, predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata i glavni sindikalni povjerenik u Plamenu Mihael Protić. Unutar Slavonsko-baranjskog sindikata djeluje i podružnica u požeškoj drvnoj tvrtki "Spin Valis".DSC 1361

 - Od 2014. godine imamo Kolektivni ugovor u oblasti drvne i papirne industrije, poslodavci su ga otkazali, pa se priprema novi, a dogovorili smo zajednički nastup svih sindikata koji djeluju u tvrtkama, te je potpisan sporazum o reprezentativnosti – istakao je Darko Ižaković, tajnik Samostalnog sindikata Hrvatske, koji koordinira sve ove aktivnosti, a i inicijator je ranije potpisanog Protokola o zajedničkom nastupu. Nakon ovoga slijede zajednički nastupi i prezentiranje interesa zaposlenika u drvnoj i papirnoj industriji prema Hrvatskoj udruzi poslodavaca i Vladi RH s ciljem sklapanja novog kolektivnog ugovora kako bi se poboljšala materijalna prava radnika.

DSC 1364

Na ovom potpisivanju pridruživanja imenovana su tri člana Socijalnog vijeća i to Berislav Bossak, Darko Ižaković i Mato Stanković.