Petak, 03 Studeni 2023 08:58

Integrativna radionica u Spin Valis d.d.

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

U SURADNJI S CENTROM ZA PROFESIONALNU REHABILITACIJU – PODRUČNI URED U OSIJEKU I ZAVODOM ZA
VJEŠTAČENJEM, PROFESIONALNU REHABILITACIJU I ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM

POŽEGA - Spin Valis d.d. je u suradnji s Centrom za profesionalnu rehabilitaciju – Područni ured u Osijeku i Zavodom za vještačenjem, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom dobio status Integrativne radne jedinice počevši od 01. listopada 2021. godine.

U svrhu ostvarivanja statusa Integrativne radne jedinice Spin Valis je zadovoljio arhitektonske prilagodbe uloživši vlastita sredstva u šest sanitarnih čvorova prilagođenih osobama s invaliditetom, tri ulazne betonske rampe za teže pokretne osobe, ured za stručnog radnika i ostale prilagodbe. Integrativna radna jedinica ima u svom sastavu zaposlenog stručnog radnika koji pruža podršku u radu osobama. Integrativna radna jedinica trenutno zapošljava 20 osoba s invaliditetom te će u narednom periodu biti zaposleno još osoba koje su trenutno zaposlene u Spin Valis d.d. ali su u procesu procjene radne učinkovitosti koja je uvjet zaposlenja u Integrativnoj radnoj jedinici.

Spin Valis d.d. je svoja vrata osobama s invaliditetom otvorio 2016. godine kada je u travnju i svibnju iste godine zaposlio 17 osoba s invaliditetom, uz postojeće osobe s invaliditetom koje su radile, te su u tom trenutku ukupno brojali 26 osoba. Tijekom 7 godina rada unaprijedili su vlastite vještine i sposobnosti te su na taj način doprinijeli radu Spin Valis d.d. i danas rade na složenijim poslovima. Dio osoba stekao je dodatne kompetencije te su spoznali svoje vlastite sposobnosti temeljem kojih su otišli na rad u inozemstvo.

Integrativna radionica temeljem javnog natječaja ostvaruje pravo za dodjelu posebnih sredstava za razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa u cilju zapošljavanja i održavanja zaposlenosti u integrativnim radionicama. Spin Valis d.d je u 2022. godini sudjelovao na tom natječaju od strane Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te na taj način osigurao sredstva za razvoj novih tehnologija u Integrativnoj radionici koji će doprinijeti bržem protoku repromaterijala te zadržavanju radnih mjesta za osobe s invaliditetom. Razdoblje provedbe projekta integrativne radionice je 25.01.2023. do 31.01.2029. godine.

Zbog iznimno dobre suradnje sa Područnim uredom Požega, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojima se Spin Valis d.d. ovom prilikom zahvaljuje na doprinosu u zapošljavanju osoba s invaliditetom, svi natječaji za daljnja zapošljavanja osoba s invaliditetom bit će upućeni navedenom. Osobe koje se jave na natječaje imat će priliku predstaviti se Stručnom radniku zaposlenom u Spin Valis d.d. prilikom selekcije i zapošljavanja a koji će u daljnjem radu osiguravati stručnu podršku i prilagodnu radne okoline i poslovnih operacija osobama s invaliditetom.