Četvrtak, 21 Prosinac 2023 12:53

Tvrtka Komunalac Požega tradicionalno darivala zakupce na tržnici i posebno za 50 godina na tržnici Mariju Japarić

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Tvrtka Komunalac Požega d.o.o. koja upravlja Gradskom tržnicom tradicionalno pred Božić daruje sve zakupce klupa i prostora na tržnici. Tako je i ove godine direktor Domagoj Lovrić obišao sve koji prodaju na Gradskoj tržnici, čestitao nadolazeće blagdane i darivao sve s prigodnim poklonom i zidnim kalendarom tvrtke Komunalac Požega.

Posebno je ovaj puta nagrađena i prodavačica Marija Japarić, koja na tržnici prodaje i ima štand za povrće i voće već punih 50 godina. Počela je 1973. godine kao zakupac, a punih 30 godina prodaje za OPG Japarić, koji je pokrenuo njezin sin. Danas 80-godišnja Marija kaže da se toga puno promijenilo na tržnici, a da je promijenila i puno direktora Gradske tržnice: - Sam prostor tržnice nije se puno kroz godine mijenjao, ali mijenjali su se prodavači, kupci ali i navike kupaca. Tržnica je nekada svakodnevno bila puna, nije se moglo prolaziti, a sada možete kroz nju trčati. Prodajnih mjesta je sve više praznih, a nema više ni starih prodavača, osim mene, više nikoga nema. Ja sam još tu, navikla sam, a nisam nikada ni razmišljala da odustanem jer se moralo raditi, uzgajati i prodavati, drugog posla nisam imala.

Osim čestitku svim prodavačima direktor Domagoj Lovrić je istakao da će uskoro biti velikih promjena na tržnici. Tržnica više nije u vlasništvu Komunalca Požega, nego u vlasništvu grada Požega, koji je nedavno dobio Europski ITU projekt kojim će se na mjestu tržnice izgraditi nove podzemne garaže i nova tržnica iznad garaža. Za vrijeme gradnje Gradska tržnica bit će izmještena na lokaciju na kraju Cvjetne ulice, gdje se nekada planirao graditi novi tržni centar. Tamo će biti podignuta tržnica na otvorenom, nadstrešnice i postavljene prodajne klupe. Svi korisnici i građani bit će na vrijeme obaviješteni o radu nove tržnice dok budu treajali radovi koji su kapitalna investicija grada Požege, neće brzo biti završeni, a po završetku radova Gradska tržnica će dobiti svoju novu i suvremeniju izvedbu na Trgu sv. Trojstva.