Utorak, 05 Ožujak 2024 13:04

Danas 5. ožujka obilježavamo Svjetski dan poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Svjetski dan poduzetnika je dan u godini koji je posvećen poduzetnicima, važan za promociju značaja i kulture poduzetništva te odavanje priznanja poduzetnicima za ostvareni doprinos u razvoju zajednice.

Odluku da se u budućnosti, na globalnoj razini, 5. ožujak obilježava kao Svjetski dan poduzetnika donio je Svjetski kongres poduzetnika, u Zagrebu, 2018. godine. Aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana poduzetnika vodi Međunarodni savjet za obilježavanje Svjetskog dana poduzetnika kao središnje globalno koordinacijsko tijelo.

U aktivnostima obilježavanja Svjetskog dana poduzetnika sudjeluju svi zainteresirani: poduzetnici i poslodavci, tvrtke i kompanije, poduzetničke organizacije i asocijacije, poduzetničke institucije, udruge i nevladine organizacije i institucije, obrazovne i istraživačke institucije, lokalne i regionalne zajednice, mediji i drugi. Ideje i akcije poduzetnika predstavljaju temeljni generator svakog ekonomskog razvoja, pri čemu se nesebično i vizionarski stvara okvir za sveukupan društveni napredak i socijalnu stabilnost. Poduzetništvo je jedini poznati put razvoja i boljitka. Njegov duh stvorio je sve ono u svijetu što znamo kao dobro i napredno.